Wi-Fi simgesi MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 Wi-Fi sürücüsüyle beraber kayboluyor

ceg.kaisen

Femtopat
Daha fazla  
Pil gücünde bilgisayarımın Wi-Fi simgesi bir süre sonra kayboluyor. Aygıt yöneticisinde Wi-Fi sürücüm de beraberinde kayboluyor.
Wi-Fi sürücüm: MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 Wireless lan Card.
Donanım kimliği: PCI\VEN_14C3&DEV_7961&SUBSYS_46801A3B&REV_00

Denediğim çözümler:
  • Sürücüleri güncelledim.
  • ASUS sitesinde verilen sürücü hariç forumlarda problem çıkarmadığı söylenen stabil sürücüleri denedim.
  • SFC /scannow ve DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth komutları.
  • Sistem > kurtarma > sorunları Windows Update kullanarak düzelt kısmından Windows'un geçerli sürümünü yeniden yükledim.
  • Sorunun bir Windows güncellemesinden sonra ortaya çıktığını düşündüğüm için eski güncellemelere geri döndüm.

Ancak problemim hala düzelmedi, ne yapabilirim?

@ceg.kaisen
Pil gücünde kaybolduğunu yazmışsınız, Prize takılı iken kaybolmadığını varsayıyorum.
Aygıt yöneticisine girin,
Wifi aygıtına sağ tıklayın.
Özellikler
Güç yönetimi sekmesine girin,
Çentikleri kaldırın..
PC yi yeniden başlatın ve yukarıdaki ayarların değişip değişmediğini tedbiren bir kontrol edin.

Konunuzu bu kadar ayrıntılı açtığınız için teşekkürler..
Umarım sorun yukarıdaki durumdan ibarettir ve çözülür..
Yukarıdaki işlemleri pil gücünde iken yapın, belki farkeder..

@dolob
Özellikler kısmında güç yönetimi sekmesi yok, bazı başka sürücülerde güç yönetimi sekmesi var ama wifi sürücüsü şöyle gözüküyor:

@dolob
Özellikler kısmında güç yönetimi sekmesi yok, bazı başka sürücülerde güç yönetimi sekmesi var ama wifi sürücüsü şöyle gözüküyor:
Eki Görüntüle 2550746
İlginç.. normalde son sekmede olması lazım...Benim şu anda kullandığım masaüstü PC ve bunda bile var..

Aşağıdaki ayarlara bakabilirsiniz...
Pilde..
A) Güç ayarları performans modunda iken de Wifi kayboluyor mu?
B) Dengeli veya tasarruf modunda iken bu ayarların gelişmiş seçeneklerine girin.. detaylı ayarları kontrol edin.. Wifi aygıtı ile ilgili bir ayar olabilir.

Ek not : Konuyu güzel açmışsınız ancak önemli bir şeyi de unutmuşsunuz..
W10-11-7 ?
Home/Pro?
Her zaman yazalım...

Evet aklıma gelmemiş, acemilik
Windows 11 Pro kullanıyorum.

Güç Modu hem priz hem pilde performans modunda, yine de kayboluyor.

Gelişmiş seçenekler derken burayı mı kastediyorsunuz? Burada ilgili bir ayar bulamadım.

Evet ,
Kastettiğim yeri bulmuşsunuz..
PCI ve USB ile ilgili güç ayarlarını bulup kapanmayacak şekilde ayarlayıp kontrol edin...

EK:
Aslında Wifi driverini manuel olarak yüklemeniz gerektiğini hiç sanmıyorum...
Aygıt yöneticisinden hem aygıtı hem sürücüyü kaldırıp..
Ethernet ile Windows update yüklerse sorunun çözüleceğini düşünüyorum...

Geç cevap için üzgünüm, problem pil gücündeyken bir anda değil bir süre sonra ortaya çıktığı için denemem zaman alıyor.

PCI ayarını kapadım, USB ile ilgili bir ayar yok, sanırım bazı ayarlar gizli olabiliyormuş ve komut satırından ulaşmak gerekebiliyormuş.
İlginç bir şekilde bu sefer wifi simgesi direkt kaybolmadı, bir süre bağlandığım ağda internet yok dedi, sonra yine kayboldu. Wifi sürücüsü ise aygıt yöneticisinden hiç kaybolmadı. Onun yerine "Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş" diye gözüktü:

Windows tarafından yüklenen sürücü durumu çözemez gibi geliyor, zaten sürücüyü asus sitesinden modelime uygun ve güncel olarak yükledim. Hatta gpt problemin windows tarafından yüklenen sürücü olduğunu düşündüğü için bana windows gpedit.msc üzerinden windowsun sürücü yüklemesini engellettirdi. Şuan elimde ethernet kablosu yok ama yine de yarın bir tane edinip bahsettiğim ayarı kaldırıp deneyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…