Wi-Fi ve Ethernet arasında hız farkı olması

Öncelikle merhabalar,
Wi-Fi ile 47.9'ları görüyorken Ethernet kablosu ile bağlandığımda 14'leri zor görüyorum. Daha önceki bir posta baktığımda bununla alakalı olarak driver güncellemesiyle çözdüldüğünü gördüm. Otomatik olarak arattım veya direkt internet sitesinden gerekli driverı yüklememe rağmen yine de Ethernet kablom 12 Mbps hızı geçmiyor. 4 adet CAT5 kablosu denedim hala aynı sorun var. Modeme reset vs de attım ancak çözüm olmadı.

Modem kodu: TP-Link VC220-G3U

Ethernet driver: Intel(r) Ethernet connection (2) I219-V

Ethernet kablo yuvalarındaki fiş başlıklarını iyice bastır bazen az bir geriye çıkarlar PC kasasını oynatınca veya modemi ayrıca küçük. Adaptör fişlerini sıkıla. Kontrol et. Modemin dandik olabilir veya aşırı ısınıyorsa etkilenir genelde verdikleri modem en adisidir.
Modem ayarlarına gir Google'dan başka hızlı bir DNS seç bu sayede Telekom'un sıkışmış aşırı yüklenmiş internet trafiğinden kurtulursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı değil bence de. Eğer modem ara yüzünde bir sorun yoksa ki dün akşam kabloyla da o hızı aldığınızı söylediniz o yüzden sorun olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen sorun kabloda.
Bence de kablo ile alakalı olabilir veya giriş yuvaları aslında sorun basit ama gözden kaçıyor, bende PC tamir ederken de olur ara sıra ve oldukça komik olur hatayı uzun süre bulmayıp bir anda bulunca basitliği beni şaşırtır, kendime aptal gibi gelirim🤪
Yeni bir kablo aldım. CAT6 kabloyu taksam da aynı sorunu yaşıyorum. Muhtemelen yazılımsal bir sorun. En kötü ihtimal 0 kurulum yaparım bilgisayara.
Bir sürü şey denedim ancak en son çözüm sistemi geri yüklemek oldu şu anda da bir sıkıntı gözükmüyor ancak geçen sefer bir süre sonra gitmişti yine. Eğer bir sorun olursa tekrar güncelleyeceğim konuyu.

Sana tavsiyem olacak Windows yazılımı konusunda ama buradan önerirsem yasak koyarlar banlarlar😎 şu bilgisayarında SSD mi var hard disk mi? HDD ise SSD'ye geç artık bir daha HDD'nin yüzüne bakmazsın ama belki de SSD kullanıyorsundur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00