Wi-Fi yerine Ethernet kullanmak hızı etkiler mi?

Taranatost

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba aklıma bir şey takıldı da acaba ben bilgisayarımı internete LAN kablosu ile bağlansam interneti daha hızlı ve daha verimli kullanabilir miyim?
Bir de duyduğuma göre internet kablo uzunluğu arttıkça verimlilik düşüyor gibi bir söz duydum bu doğru mu? 15 metre bir LAN kablosu kullanmayı düşünüyorum acaba bu internet hızına etki eder mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba aklıma bir şey takıldı da acaba ben bilgisayarımı internete LAN kablosu ile bağlansam interneti daha hızlı ve daha verimli kullanabilir miyim?
Bir de duyduğuma göre internet kablo uzunluğu arttıkça verimlilik düşüyor gibi bir söz duydum bu doğru mu? 15 metre bir LAN kablosu kullanmayı düşünüyorum acaba bu internet hızına etki eder mi? Teşekkürler.
Wi - Fi üzerinden bağlantınız internetinizin verildiği değerlere yakın alıyor iseniz yani 23 ise 21-22 alıyorsanız pek bir şey değişmez muhtemelen.
15metre bir lan kablosu o kadar etkileyeceğini sanmıyorum.
Yan odaya aşağı yukarı 10 metrelik bir kablo çektiğimde her hangi bir problem yaşamadım.

Evet hızı artar, ayrıca bu sayede interneti daha stabil bir şekilde kullanabilirsiniz. Kablonun uzunluğu hızı etkiler ancak evin içinde çektiğiniz internette pek fark yaratmaz. Özetle başka bir mahalleye internet çekmiyorsanız endişeleneceğiz bir şey olmamalı.

15 metrelik kablo hiç sıkıntı değil.

Etkiliyor az da olsa. Odamda 50MBPS'in 35'ini alıyordum. Ethernet deneyince 50 gördüm. Ama kablosuz için değer bu hız.

Eğer etkilemeseydi Ethernet ile Wi-Fi isimleri aynı olurdu ve kablo kullananlar enayi kablosuz kullananlar akıllı olurdu. Etkilediği için kimse enayi değil yanlış anlamayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı