Speedtest yapın değerler düşükse internet paketini veya sağlayıcısını değiştirebilirsiniz.

Yazıyı daha dikkatli okursanız ikinci bilgisayarda da gerekli testleri yaptığımı fakat bir sorunla karşılaşmadığımı belirttim. Sorun cihaz kaynaklı.
Sorun çözüldü. BIOS güncellemesini daha 2 gün önce yapmıştım ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Armoury Crate uygulamasını kaldırıp tekrar kurulum yaptım, uygulama içinden güncellemeleri denetle dedim ve tüm güncellemeleri kendisi yaptı (uygulama güncellemesi diye gözüküyordu) ve sorunum düzel. Önceden G-Helper kullanıyordum Armoury Crate yerine belki bu sebep olmuştur.

Yazıyı daha dikkatli okursanız ikinci bilgisayarda da gerekli testleri yaptığımı fakat bir sorunla karşılaşmadığımı belirttim. Sorun cihaz kaynaklı.
Sorun çözüldü. BIOS güncellemesini daha 2 gün önce yapmıştım ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Armoury Crate uygulamasını kaldırıp tekrar kurulum yaptım, uygulama içinden güncellemeleri denetle dedim ve tüm güncellemeleri kendisi yaptı (uygulama güncellemesi diye gözüküyordu) ve sorunum düzel. Önceden G-Helper kullanıyordum Armoury Crate yerine belki bu sebep olmuştur.

Arkadaşlar, yaşadığım yüksek ping ve paket kaybı sorununu Armoury Crate üzerinden çözemeyince farklı bir yöntem denedim ve başarılı oldum. Eğer siz de benzer bir sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
çözüm adımları:
- Denetim Masası'nı açın.
- donanım ve ses kategorisine gidin.
- güç seçenekleri altındaki güç planını düzenle seçeneğine tıklayın.
- Açılan pencerede gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğini seçin.
- Yeni pencerede PCI Express'i genişletin.
- bağlantı durumu güç yönetimi ayarını göreceksiniz. Bu ayar varsayılan olarak "güç tasarrufu" modunda olabilir.
- Bu ayarı kapalı konuma getirin ve uygulayıp çıkın.
sonuç:
Bu değişikliği yaptıktan sonra ağ performansımı test etmek için yaklaşık 3000 paketlik bir ping testi gerçekleştirdim. Sonuçlar şu şekilde düzeldi:
- minimum gecikme: 1ms.
- maksimum gecikme: 103ms.
- ortalama gecikme: 3ms.
- paket kaybı: %0
Şimdilik sorunum tamamen çözülmüş görünüyor. Eğer yeniden bir sorun yaşarsam konuyu güncelleyeceğim. Aksi takdirde, nihai çözüm budur.