Wi-Fi'li ve BT'li cihazları bilgisayara bağlayınca internet hızı düşüyor

kuzey_Akgun1

Decapat
Katılım
12 Haziran 2021
Mesajlar
218
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU , GTX 1650 Tİ 4GB GPU , 16GB RAM, 256GB SSD 1T HDD Windows 11 PRO
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta yazdıgı gıbı Bluetooth'lu kulaklıgım ve kablolu farem vardı fareyi degıstırdıgımden berı sureklı ınternetım kötüydü. Nedenini çözemıyorum 3000 TL'lik fareyi kablolu kullanıyorum. Nasıl çözebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Modemin üstünde iki ışık olmalı 2.4GHz ve 5GHz şeklinde. Eğer 5GHz yoksa Bluetooth ve Wi-Fi ikisi de 2.4GHz kullanıyor dolayısıyla çakışmalar oluyor.
 
Modemin üstünde iki ışık olmalı 2.4GHz ve 5GHz şeklinde. Eğer 5GHz yoksa Bluetooth ve Wi-Fi ikisi de 2.4GHz kullanıyor dolayısıyla çakışmalar oluyor.

Modem uzerınde 2.4GHz'ya da 5GHz ışıkları yok eski bir model 8 yıllık falan değişirsem sorun çözulur mu?
 
Tam bilemiyorum başka bilenlere de sorsanız daha mantıklı olur ben öyle biliyorum ama. İmkanınız varsa bilgisayarı kablolu internetle kullanıp deneyin isterseniz. Bir de sadece bluetooth cihazlar kullanırken sorun çıkıyor değil mi? Normalde düzgün yani.
 
Normalde ve kablolu duzgun kulaklıgım Bluetooth'lu farem Wireless ıkısını aynı anda kullanınca 3Mbps'ye kadar dusuyor ınternet.
 
O zaman dediğim gibi çakışma oluyor. Maalesef benim bildiğim bir çözümü yok 5Ghz destekli modem kullanıp 5g'den bağlanmaktan başka. Veya da interneti kablolu kullanacaksınız.

İnternette bir kanalı değiştirince olduğu söylenmiş. Link atamıyorum yasakmış. Wifi ve bluetooth çakışması yazıp aratabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı