Wi-Fi'siz Anakartlar İnternete Bağlanamıyor mu?

Ben Aliexpress üzerinden Wİ-Fİ anten aldım hem kablo takılı hem anten istediğim zaman geçiş yapıyorum.
Bana saçma gelen Wİ-Fİ kablolu bağlantıdan daha sağlıklı değerler veriyor.

Wifi anten, anakarta bağlı o çubukla aynı işlevde değilmi? Wifi adaptör heralde adı. Hangisi daha mantıklı peki :/ Wifi anakartlar pahalı oluyor da ondan dedim. Geçiş yapıyorum derken aynı anda çalışıyor değil mi? Aynı anda bilgisayara bağlıyken wifi özelliğide açık oluyor yani [emoji848]

Odanız evin neresinde ve modemin çekim gücü ne, bunlar da önemli. Babanızın diziyi izleyeceği mekan ile sizin aranızda hatrı sayılır bir ara varsa ve modem sizin odanızda olup çok da kaliteli bir çekim gücü yoksa, ev ahalisi bu bağlamda sıkıntı yaşayabilir. Bu yüzden modemler genelde kullanılacakları ortamın merkezi bir konumuna yerleştirilirler.

Peki modemi odamda kabloyla tutup evin ortasına mesela salona wifi adaptör koysam, ben bilgisayarımdan bağlanıp diğerleri wifi adaptörden bağlansa. Mbps ve performans anlamında çok mu zayıflar? Ya da - uçuk bir örnek olsa da söyleyim - modemi salonda tutup kabloyu odama kadar çeksem :) bu sefer nasıl olur. Hem bilgisayar hem wifi açısından [emoji848] Bu örneklerime cevap verirseniz sevinirim. [emoji120]

Ya da - uçuk bir örnek olsa da söyleyim - modemi salonda tutup kabloyu odama kadar çeksem :) bu sefer nasıl olur. Hem bilgisayar hem wifi açısından [emoji848] Bu örneklerime cevap verirseniz sevinirim. [emoji120]
Bu uçuk bir örnek değil aksine mantıklı Modem'i salonda tutup PC'ye kablo çekerseniz evdeki herkes memnun olacaktır :)

Benim demek istediğim aslında, siz oyundayken biri sizin internetinizi wifi üzerinden kullanırsa, size lag olarak geri döner bu. Eğer hızınız çok yüksek ise hissetmezsiniz belki. O yüzden modemden wifi kullanımını sınırlamanız gerekebilir.

Benim demek istediğim aslında, siz oyundayken biri sizin internetinizi wifi üzerinden kullanırsa, size lag olarak geri döner bu. Eğer hızınız çok yüksek ise hissetmezsiniz belki. O yüzden modemden wifi kullanımını sınırlamanız gerekebilir.
Bunu sınırlandırabiliyorsak çok iyi bence. Nasıl yapıcaz peki?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı