Anakart marka model: Asustek computer ınc. - Maximus v Formula.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB.
İşlemci: i7 3770K (sanırım 7.nesil)
Monitör: Wiewsonic - vs16263 144Hz.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro (güncel sürüm) 64 Bit.
Bağlantıyı 1.4 DisplayPort ile sağlıyorum asağıda resimlerini paylaşacağım üzere (monitör ayarlarının resmini telefonla çekmek zorunda kaldığım için biraz kötü kusura bakmayın), Windows'tan ve monitörün kendi ayarlarından masaüstünde 144Hz görünüyor fakat oyuna girdiğimde (CS:GO) 60Hz'e düştüğünü görüyorum. Bu nedendir nerede hatam veya eksiğim var bilgi verebilecek olan var mı?
Windows görüntü ve NVIDIA denetim masasındaki ayarlar.
Oyuna girmeden önceki mönitör ayarları bilgi kısmı
Oyuna girdikten sonraki mönitör ayarları bilgi kısmı
Merhaba arkadaşlar; sistem özelliklerim.
Anakart marka model: Asustek computer ınc. - Maximus v Formula.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB.
İşlemci: i7 3770K (sanırım 7.nesil)
Monitör: Wiewsonic - vs16263 144Hz.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro (güncel sürüm) 64 Bit.
Bağlantıyı 1.4 DisplayPort ile sağlıyorum asağıda resimlerini paylaşacağım üzere(monitör ayarlarının resmini telefonla çekmek zorunda kaldığım için biraz kötü kusura bakmayın), Windows'dan ve monitörün kendi ayarlarından masaüstünde 144Hz görünüyor fakat oyuna girdiğimde (CS:GO) 60Hz'e düştüğünü görüyorum. Bu nedendir nerede hatam veya eksiğim var bilgi verebilecek olan var mı?
1.resim: Windows görüntü ve NVIDIA denetim masasındaki ayarlar.
2.resim: Oyuna girmeden önceki mönitör ayarları bilgi kısmı
3.resim: Oyuna girdikten sonraki mönitör ayarları bilgi kısmı
Steam > Kütüphane > CSGO > Sağ Tık > Özellikler > Başlatma Seçeneklerini Ayarla -freq 144 yapıp deneyebilirmisin. Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir bu arada başlatma seçeneklerinde -freq farklı ise silip düzelt. Daha önce hiç başlatma seçeneklerini kullanmadıysan orada birşey yazmaz zaten.
Steam > Kütüphane > CSGO > Sağ Tık > Özellikler > Başlatma Seçeneklerini Ayarla -freq 144 yapıp deneyebilirmisin. Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir bu arada başlatma seçeneklerinde -freq farklı ise silip düzelt. Daha önce hiç başlatma seçeneklerini kullanmadıysan orada birşey yazmaz zaten.