Wifi iyi çekmesi için AP mi Router mi tercih edilmeli?

Makaleler
2
Merhaba TTNET modem var. Aynı odada bir kaç adım sonra bağlantı kopuyor. Bunu çözmek için router mi AP mi almam gerekiyor. (Daha sonra yeni modem alacağım. şimdilik idare etmek durumdayım).

Merhaba TTNET modem var. Aynı odada bir kaç adım sonra bağlantı kopuyor. Bunu çözmek için router mi AP mi almam gerekiyor. (Daha sonra yeni modem alacağım. şimdilik idare etmek durumdayım).

Birkaç adım sonrasına interneti ulaştırabilmek için mi soruyorsunuz? Yoksa başka odalara eriştirmek için mi?

Normalde internet çekiyor ama sonradan Wi-Fi gidiyor tekrar telefonu modemin dibine gitmek zorunda kalıyorum. Bu sorun çözülürse başka odalarda da çeker diye düşünmüştüm.

Peki bu wifi problemi evdeki herkesin telefonunda, laptopunda, tabletinde vs olan bir şey mi?

Mesaj düzenlendiği için bir kısmı gitmiş. Hem benim hem annemin telefonunda belli süre sonra Wi-Fi gidiyor telefonu modeme yaklaştırıyoruz hocam.

Anladım yani tuhaf bir durum, modem arayüzüne nasıl gireceğinizi biliyor musunuz? Arayüze girip wifi kanalını mesela bir kanala sabitleyip deneyebilir misiniz? Bir de modemde fiziksel bir hasar oldu mu hiç? Antenlerinde mesela?

Önce modemdeki problemi çözmeye çalışmak daha mantıklı olur. Çözülürse herhangi bir cihaz almanıza gerek kalmaz. Ya da bence herhangi bir AP cihazına para vermek yerine uygun fiyatlı da olsa başka bir modem almak en mantıklısı olur.

Anladım yani tuhaf bir durum, modem arayüzüne nasıl gireceğinizi biliyor musunuz? Arayüze girip Wi-Fi kanalını mesela bir kanala sabitleyip deneyebilir misiniz? Bir de modemde fiziksel bir hasar oldu mu hiç? Antenlerinde mesela?

Önce modemdeki problemi çözmeye çalışmak daha mantıklı olur. Çözülürse herhangi bir cihaz almanıza gerek kalmaz. Ya da bence herhangi bir AP cihazına para vermek yerine uygun fiyatlı da olsa başka bir modem almak en mantıklısı olur.

Aslında yeni modem alacağım ama şimdi değil. Modem ilk zamanlar çekimi bayağı iyiydi. Kabaca 7-8 yıl oldu. Daha önce denedim işe yaramamıştı.

Düştüğü zaman aşırı hasar almış olabilir mi bilmiyorum ama ayağı kırıldı.

Aslında yeni modem alacağım ama şimdi değil. Modem ilk zamanlar çekimi bayağı iyiydi. Kabaca 7-8 yıl oldu. Daha önce denedim işe yaramamıştı.

Düştüğü zaman aşırı hasar almış olabilir mi bilmiyorum ama ayağı kırıldı.

Anladım o zaman hasar almış olabilir tabi bilmek zor. O zaman bir AP alıp kabloyla modeme bağlayın o yaysın interneti.

Aşağıdaki cihazlardan herhangi biri olabilir:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı