Win 10 UEFI kurarken NTFS vs FAT

GatilKuala

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, kendime Recep abimizin attığı ISO dosyası ile bir Windows 10 USB'si kurmuştum Rufus ile 2004 sürüm. Fakat boyutu çok fazla olduğu için USB'yi 2'ye bölmüştü. Bir kısmını NTFS bir kısmını FAT olarak ayarladı zamanında hata sanmıştım ama normalmiş. USB'yi kurduktan sonra Windows 10 yüklemiştim fakat hangi bölümü seçmiştim hatırlamıyorum ama düzgün kurulmuştu ki o Windows 10'u hala kullanıyorum fakat şu an bir sorunla karşılaştım ve format atmam gerekiyor. Ama hangi bölümü seçeceğim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran Alıntısı.PNG

Merhabalar, kendime Recep abimizin attığı ISO dosyası ile bir Windows 10 USB'si kurmuştum Rufus ile 2004 sürüm. Fakat boyutu çok fazla olduğu için USB'yi 2'ye bölmüştü. Bir kısmını NTFS bir kısmını fat olarak ayarladı zamanında hata sanmıştım ama normalmiş. USB'yi kurduktan sonra Windows 10 yüklemiştim fakat hangi bölümü seçmiştim hatırlamıyorum ama düzgün kurulmuştu ki o Windows 10'u hala kullanıyorum fakat şu an bir sorunla karşılaştım ve format atmam gerekiyor. Ama hangi bölümü seçeceğim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 700303

Hocam aldırış etmeyin otomatik oluşuyor o NTFS'lerde arasındaki fark NTFS 4 GB üzeri ISO'lar için FAT32 daha altı için uygun.

Hocam aldırış etmeyin otomatik oluşuyor o NTFS'lerde arasındaki fark NTFS 4 GB üzeri ISO'lar için FAT32 daha altı için uygun.

Evet öyle olduğunu biliyorum fakat Win kurarken hangisini seçmeliyim?
İkisi de temiz kurar temiz kurulum için yapılır zaten hem UEFI hem USB ile.

2 Bölüme ayrılmış hangisini seçersemde aynısınımı kuracak diyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı