Win 8'den 7ye format atma

Merhaba arkadaşlar öncelikle forumlarda bu forumda dahil olmak üzere bir çok araştırma yaptım fakat hatama bir neden bulamadım.

Bilgisayarımın markası Asus N56V laptop'tur. Bu bilgisayarda Windows 8 kuruluydu fakat bir çok programımı çalıştırmıyor veya bu programlarda Win 8'de hata alıyordum bende eski Windows'a geri dönmek istiyorum.

Araştırdığım bot ayarlarında hiç biri benim bios ayarlarım gibi değil söylenen veya yazılan hiç bir kelimeyi bulamıyorum. Uzun yıllardır format atar pc ile uğraşırım fakat bir çözüm bulamadım.

Normal Windows 7 kurulumuna geliyorum ultimate 64 bit seçiyorum sonra Windows yükleniyor ekranında farklı hatalar aldım ard arda. Bir kere mavi ekran verdi.

Diğerinde Windows durdurdu yazdı. Eğer çok gerekli olursa hataların fotoğraflarını yayınlayacağım yardım ederseniz çok sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hataların resimlerini ya da hatalar ile ilgili detaylı bilgileri paylaşmadığınız sürece havadan tahmin yürütmemiz sizin için hoş olmayacaktır ama şunu söylebilirim ki başka bir Windows 7 imaj dosyası ile format atmayı denerseniz sorun ile karşılaşacağınızı zannetmiyorum.

Format Dvd bilgisayarına takıp bilgisayarı kapat. Güç düğmesine bastıktan sonra hemen Esc basıp küçük bir ekran gelene kadar Esc bas. Ekran geldiğinde format Dvd seçip devam et. Olmaz ise aşağıdaki yazılanları takip edersin.

1.
F2 ile biosa girilir. Security sekmesinden >Secure boot management’a girilir. Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir.
Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır.Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır.
Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir.

2.
Biostan UEFI yi Legacy moda çevirmediginiz sürece yükleyemezsiniz
Usb boot özelligi dahil devredışıdır
öncelikle Fast Bios Mod u kapatmalısınız.

Bilgisayar açılırken F2 ile Bios'a girin
Advanced Menüde
***Fast BIOS Mode = Disable edin
Boot Menüde
***Secure Boot = Disable edin
***Aynı Menüde
OS Mode Selection Seçenegi Açılacak Os Mode Selection = UEFI and Legacy OS olarak seçin
Boot Option Priority Ayarlarınıda istediginiz şekilde Yaptıktan sonra
F10 ile kaydedip Kuruluma Bildiğiniz şekilde devam edin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı