Çözüldü Win/Linux Dual Boot biri SSD biri HDD'ye kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

robdocc1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 256 GB SSD ile 465 GB HDD olan bir laptopum var ve Windows 11'in yanına Zorin OS ile Dual boot yapmak istiyorum. HDD'de performans sorunları fazla olacağı için SSD'ye kurmak istiyorum fakat orada 60 GB kadar bir alan kalmış. Şu anki kullanımımda HDD'yi depolama için kullanıyorum. Eğer Zorin OS ile Windows aynı SSD'ye kurarsam hem Zorin OS de hem de Windows da HDD'yi sadece depolama için kullanmaya devam edebilir miyim?

Çözüm
Merhaba. 256 GB SSD ile 465 GB HDD olan bir laptopum var ve Windows 11'in yanına Zorin OS ile Dual boot yapmak istiyorum. HDD'de performans sorunları fazla olacağı için SSD'ye kurmak istiyorum fakat orada 60 GB kadar bir alan kalmış. Şu anki kullanımımda HDD'yi depolama için kullanıyorum. Eğer Zorin OS ile Windows aynı SSD'ye kurarsam hem Zorin OS de hem de Windows da HDD'yi sadece depolama için kullanmaya devam edebilir miyim?

Evet devam edebilirsin ama haberin olsun Linux paketlerini ana dosya sistemine kurar. Yani HDD'ye kurmaz. 60GB günlük kullanım için yeterli olacaktır.

HDD'yi NTFS veya exFAT formatında kullanırsan rahatlıkla iki sistemden de erişebilirsin.
Son düzenleme:
Tamamdır hocam sağ olun

Hocam disk bölümü ayırma yapmamız gerekiyormuş disk yönetiminden ama ben Max 243 MB ayırabilirsin diyor 63 GB boş yerim var

Fotoğraf atar mısın?

Fotoğraf atar mısın?
1721588908826.png

Bir de dosya yöneticisinden ekran görüntüsü atar mısın? Ayrıca dualboot kurulum destekleyen dağıtımlarda önden Windows üzerinde bölümlendirme yapmana gerek yok.
hocam veriler gider falan dedi chatgpt

Bir de dosya yöneticisinden ekran görüntüsü atar mısın? Ayrıca dualboot kurulum destekleyen dağıtımlarda önden Windows üzerinde bölümlendirme yapmana gerek yok.
direk SSD'yi seçeyim kurayım mı yani bişey olmaz mı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı