Win32/Poma!rfn silindikten sonra format atılmalı mı?

MuraTX24

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, dün akşam bilgisayarıma oyuninir.vip sitesinden PES18 indirdim. Kurulum biter bitmez Windows Güvenlik, Trojen:Win32/Poma!rfn bulundu diye mesaj verdi, tehdit engellendi diye diğer bir bildirim daha geldi. Ona tıkladım ve kaldır dedim. Windows Defender’da tam tarama yaptım, 0 tehdit çıktı. Sizce format atmalı mıyım?

IMG-20250921-WA0026.jpg
IMG-20250921-WA0025.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir antivirüs ile 1 defa daha taratsanız daha güvenli olur.

Ama formata gerek yok diye düşünüyorum.

Merhaba, dün akşam bilgisayarıma oyuninir.vip sitesinden PES18 indirdim. Kurulum biter bitmez Windows Güvenlik, Trojen:Win32/Poma!rfn bulundu diye mesaj verdi, tehdit engellendi diye diğer bir bildirim daha geldi. Ona tıkladım ve kaldır dedim. Windows Defender’da tam tarama yaptım, 0 tehdit çıktı. Sizce format atmalı mıyım?

Eki Görüntüle 2577777Eki Görüntüle 2577778
oyunindir.vip sitesinin güvenilirliği hakkında çok nadir olumlu yorumlar görmüşümdür. fullprogramlarindir.net bir tık daha güvenli gözüküyor fakat internet üzerindeki bütün crack sitelerine tamamen güvenli demek doğru değildir hepsinde illaki ufak tefek virüsler vardır. Format atmak tamamen size kalmış, eğer açık/kayıtlı önemli hesap şifreleriniz varsa banka bilgileri/whatsapp web/instagram gibi kesinlikle atın. Eğer önemli bilginiz yok ise ve kendinizi rahat hissediyorsanız bu konuda gerek yok fakat herkesin içinde böyle durumlarda bir tereddüt olur.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi crack olabilir. Oyunu çalıştırmadan sildiyse pek sorun olacağını sanmam. Eğer illa korsan indireceksen çok bilindik sitelerden indir. Reddit'te biraz dolaş, Türk sıtelerinden uzak dur çünkü onlar da başka yerlerden alıp paylaşıyor.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi crack olabilir. Oyunu çalıştırmadan sildiyse pek sorun olacağını sanmam. Eğer illa korsan indireceksen çok bilindik sitelerden indir. Reddit'te biraz dolaş, Türk sıtelerinden uzak dur çünkü onlar da başka yerlerden alıp paylaşıyor.

Şu ana kadar en güvenilir olarak duyduğum FitGirl vs. var Rus siteleri. Türk sitelerine pek güvenmeyin.

Şu ana kadar en güvenilir olarak duyduğum FitGirl vs. var Rus siteleri. Türk sitelerine pek güvenmeyin.

FitGirl mantıklı ama alan sıkıntınız yoksa veya internetiniz kotalı değilse gereksiz yükleme süresi çok uzun sürüyor. Şimdi buraya korsan site ismi yazmayacağım ama aynı crackli versiyonu yayınlayan daha basit sıkıştırma yapan iyi repackerlar da var. Reddit'te biraz dolanırsa bulunabilir. Zaten çoğu o bahsettiğiniz Rus sitesinden alıyor.

False Positive ne oluyor? Çok bilgim yok da.

Oyunu çalıştırmadım kurulum bittiği gibi sildim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı