Win64 ile başlayan virüsler nedir?

BerkayPAT

Megapat
Bilgisayarı çok temiz kullanırım ve genelde dışarıdan hiçbir şey indirmem. İlk defa bir şey indirdim ondan dolayı da bir tarama yaptırayım dedim. Zaten indirdiğim dosyada tarama yaptı ve virüs yoktu sonra ne olur olmaz diye genel bir virüs taraması yaptırayım dedim ve 3 adet virüs buldu karantinaya aldırdım ancak bu virüsün indirdiğim şeyden geldiğini zannetmiyorum sanırım öncesinden falan vardı.

1. dosya: libLLVMInterf..... tehdit adı: Win64:Evo-gen[Trj]
2. dosya: libLLVMX86D..... tehdit adı: Win64:MalwareX-g...
3. dosya: llvm-ifs.exe tehidt adı: Win64:Evo-gen[Trj]

Aslında Avast hep açık ancak neden kendim tam tarama yapınca buldu da otomatik bulmadı bilmiyorum.
Bu virüsler nedir? Ciddi sorun teşkil eder mi? Bilen aydınlatırsa sevinirim.

Konum olarak da: C:\mingw64\bin\libLLVM.... olarak yine 3 ayrı yerde gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirdiğiniz şey nedir?

Kendisi otomatik tarama yaparken cok fazla derinlemesine taramiyor bilgisayarinizi. Cunku derinlemesine taramak icin sistem kaynaklarini daha fazla kullanmasi gerekir ve bunu yaptigi an siz oyun falan oynarsaniz, oyunda performans kaybi yasarsiniz. O yuzden manuel tarama yaptiginizda bilgisayarinizin sistem kaynaklarini daha fazla kullanarak daha da derinlemesine tariyor.

Virus diye bulunan bu 3 dosyaya gelirsek... Birincisi ve ucuncusunun Trojan oldugu soylenmis, ikincisi ise aynen oldugu gibi iste malware. Ne olduklarini biz de tam bilemeyiz. Dilerseniz VirusTotal'e dosyayi atip kontrol edebilirsiniz.

İndirdiğiniz şey nedir?

Bu forumda paylaşılmış yaklaşık 200bin kişinin gördüğü RDR2 Türkçe yama ancak bence bu ondan dolayı değil daha öncesinden falan kalma.

Kendisi otomatik tarama yaparken cok fazla derinlemesine taramiyor bilgisayarinizi. Cunku derinlemesine taramak icin sistem kaynaklarini daha fazla kullanmasi gerekir ve bunu yaptigi an siz oyun falan oynarsaniz, oyunda performans kaybi yasarsiniz. O yuzden manuel tarama yaptiginizda bilgisayarinizin sistem kaynaklarini daha fazla kullanarak daha da derinlemesine tariyor.

Virus diye bulunan bu 3 dosyaya gelirsek... Birincisi ve ucuncusunun trojan oldugu soylenmis, ikincisi ise aynen oldugu gibi iste malware. Ne olduklarini biz de tam bilemeyiz. Dilerseniz VirusTotal'e dosyayi atip kontrol edebilirsiniz.

Hocam bu mingw hakkında bilginiz var mı? Zor bela incelerken hatırladım zamanında C++ kod yazabilmek için aldığım eğitimde adam böyle bir şey indirtiyordu (eğer yanlış hatırlamıyorsam) o olabilir yani. Bu uyarılara rağmen virüs olmama ihtimali var mıdır? Bazen virüs programları lisanssız ürünleri veya yanlış analiz edip otomatik virüs olarak algılayabiliyor ya öyle olabilir mi? Benim için mingw neymiş falan siz de bir bakıp ona göre dönebilir misiniz bana?

Hocam bu mingw hakkında bilginiz var mı? Zor bela incelerken hatırladım zamanında C++ kod yazabilmek için aldığım eğitimde adam böyle bir şey indirtiyordu (eğer yanlış hatırlamıyorsam) o olabilir yani. Bu uyarılara rağmen virüs olmama ihtimali var mıdır? Bazen virüs programları lisanssız ürünleri veya yanlış analiz edip otomatik virüs olarak algılayabiliyor ya öyle olabilir mi? Benim için mingw neymiş falan siz de bir bakıp ona göre dönebilir misiniz bana?
MinGW virus degildir. Acilimi Minimalist GNU for Windows'tur ve Windows ortaminda C, C++ dillerinde kod yazip derlemek icin kullanilir. MinGW virus olarak algilanmissa buyuk ihtimal bir false-positive'dir diye dusunuyorum. Yani dediginiz gibi yanlis analiz edip virus etiketi yapistirmis olabilir bence.

MinGW virus degildir. Acilimi Minimalist GNU for Windows'tur ve Windows ortaminda C, C++ dillerinde kod yazip derlemek icin kullanilir. MinGW virus olarak algilanmissa buyuk ihtimal bir false-positive'dir diye dusunuyorum. Yani dediginiz gibi yanlis analiz edip virus etiketi yapistirmis olabilir bence.
Aldığım kurs baya çok satmış bir kurstu herhalde özellikle virüslü link falan vermez. Yapacak pek bir şey yok gibi umarım gerçek bir virüs değildir diyerek devam etmek dışında başka bir şey yapamam sanırım değil mi? Ayriyetten bu rdr2 türkçe yama da bu forumda paylaşılan dediğim gibi 200 bin kişinin gördüğü bir yama orada da virustotale taratan arkadaşlar olmuş sadece 1 tane program trojan olarak görüyor ona da konudakiler inatla false-positive demiş bir çok kişi sorun olmadığını falan demiş bende güvenip indirdim aynı şekilde bende de o 1 tane program trojen gösterdi (kendi yaptırdığım virustotal taramasında) ayrıca kendimdeki avast ile tarattığımda da bir şey bulmadı. Bu yamada sıkıntı var mıdır ne dersiniz?
Bahsettiğim Rdr2 yama konusu: https://www.technopat.net/sosyal/ko...-sorunsuz-tuerkce-yama.2221808/#post-17494343

Aldığım kurs baya çok satmış bir kurstu herhalde özellikle virüslü link falan vermez. Yapacak pek bir şey yok gibi umarım gerçek bir virüs değildir diyerek devam etmek dışında başka bir şey yapamam sanırım değil mi? Ayriyetten bu rdr2 türkçe yama da bu forumda paylaşılan dediğim gibi 200 bin kişinin gördüğü bir yama orada da virustotale taratan arkadaşlar olmuş sadece 1 tane program trojan olarak görüyor ona da konudakiler inatla false-positive demiş bir çok kişi sorun olmadığını falan demiş bende güvenip indirdim aynı şekilde bende de o 1 tane program trojen gösterdi (kendi yaptırdığım virustotal taramasında) ayrıca kendimdeki avast ile tarattığımda da bir şey bulmadı. Bu yamada sıkıntı var mıdır ne dersiniz?
Bahsettiğim Rdr2 yama konusu: https://www.technopat.net/sosyal/ko...-sorunsuz-tuerkce-yama.2221808/#post-17494343
Bu forumda oyle kolay kolay viruslu dosyalarin dolasmasina izin vereceklerini sanmiyorum. Gercekten viruslu bir sey olsa moderatorler el atardi muhakkak. Sahsen ben guveniyorum. Bilgisayarinizdaki virus diye gosterilen dosyalarin da false-positive oldugunu dusunuyorum. Sorun yok kafanizi takmadan isinize devam edebilirsiniz.

Bu forumda oyle kolay kolay viruslu dosyalarin dolasmasina izin vereceklerini sanmiyorum. Gercekten viruslu bir şey olsa moderatorler el atardi muhakkak. Sahsen ben guveniyorum. Bilgisayarinizdaki virus diye gosterilen dosyalarin da false-positive oldugunu dusunuyorum. Sorun yok kafanizi takmadan isinize devam edebilirsiniz.

Teşekkür ederim çok sağ olun içime su serptiniz. İyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı