Win8.1 Kernel Security Check Failure Hatası

İşletim sistemi
Windows 8.1

dsdf1219

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba

Son birkaç ayda laptop çalışırken hafif yerinden oynattığımda, ekranda renklerde kayma-karışma olup yeniden başlatma problemi başladı. Dikkatli kullandığım için çok problem olmuyordu ancak şimdi dokunmasam da aynı şekilde yeniden başlama ya da Kernel Security Check Failure kodu ile mavi ekran hatası vermeye başladı. Minidump dosyaları linktedir. mdsched ile kontrol ettim RAM'de problem olmadığını söylüyor. Problem ve çözümü ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

MemTest86 ile belleklerinizi test edin.
DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve WHQL yazılı sürücüyü kurun.
HWİnfo yazılımlarını kaldırın.
Bitlocker yazılımını kaldırın.

Memtest86 ile belleklerinizi test edin.
DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve WHQL yazılı sürücüyü kurun.
HWiNFO yazılımlarını kaldırın.
Bitlocker yazılımını kaldırın.

Teşekkür ederim, Memtest86 ile kontrol ettim problem RAM'den kaynaklıymış çıkarınca çözüldü.
12 GB RAM'im vardı 8 GB'a düştü, arttırmayı düşünüyorum 12 yerine 16 GB'a yükseltmeye değer mi?
Intel Core i5-4200m işlemci, GeForce GT 740M ekran kartı, SSD diskim var.

Problemli RAM'i çıkarınca, bilgisayarı yerinden oynatınca renklerin karışması ve kapanma sorunu çözüldü ama bu sefer de "System service exception" ve "interrupt exception not handled" diyerek mavi ekran vermeye devam ediyor. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp sitesinden son sürümü kurdum. Minidump dosyaları linktedir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Chipseti güncelle.

Bunu kullanarak Intel'e ait güncelleme var mı diye kontrol et.

Bulamazsa direkt indir buradan. DDU ile kaldırılıyorsa kaldır, öyle kur.

Lenovo'nun sağladığı tanılama aracını çalıştır, kontrol et.

Diğer dosyaları:

Lenovo teknik desteğe mail at veya canlı destekle konuş, yeni BIOS yayınlanmış mı diye sor, yayınlanmışsa BIOS'u güncelle. Ek olarak nasıl yapılacağını da sor.

Bu dediklerimi yap, sorun devam ederse Win 10 20H2'ye geç.

Chipseti güncelle.

Bunu kullanarak Intel'e ait güncelleme var mı diye kontrol et.

Bulamazsa direkt indir buradan. DDU ile kaldırılıyorsa kaldır, öyle kur.

Lenovo'nun sağladığı tanılama aracını çalıştır, kontrol et.

Diğer dosyaları:

Lenovo teknik desteğe mail at veya canlı destekle konuş, yeni BIOS yayınlanmış mı diye sor, yayınlanmışsa BIOS'u güncelle. Ek olarak nasıl yapılacağını da sor.

Bu dediklerimi yap, sorun devam ederse Win 10 20H2'ye geç.
Teşekkür ederim, problem donanım kaynaklı değil diyebilir miyiz?

Teşekkür ederim, problem donanım kaynaklı değil diyebilir miyiz?
Sorunlu donanımı çıkartmışsın zaten. Eskiden veya son zamanlarda aleti bir yere çarptın mı? Düşürdün mü? Klavyeye veya touchpadin olduğu kısımlara oyuna sinirlenip vurdun mu? Bunları yapmadıysan donanımsal sorunu yoktur diye düşünüyorum. Yukarıda dediklerimi yap, sonucu paylaş.

Yukarıda yazmayı unutmuşum, onlara ek olarak CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow'da yapabilirsin.

Sorunlu donanımı çıkartmışsın zaten. Eskiden veya son zamanlarda aleti bir yere çarptın mı? Düşürdün mü? Klavyeye veya touchpadin olduğu kısımlara oyuna sinirlenip vurdun mu? Bunları yapmadıysan donanımsal sorunu yoktur diye düşünüyorum. Yukarıda dediklerimi yap, sonucu paylaş.

Yukarıda yazmayı unutmuşum, onlara ek olarak CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow'da yapabilirsin.

Yeni RAM'e masraf yapmaya değer mi diye sormuştum, vurma/çarpma olmadı. Normal kullanımda sorun yok gibi makineyi biraz zorladığımda mavi ekran verip kapanıyor. Önerdiğiniz işlemleri yapıyorum, RAM'i tekrar arttırmakta çözüm olur mu?

Yeni RAM'e masraf yapmaya değer mi diye sormuştum, vurma/çarpma olmadı. Normal kullanımda sorun yok gibi makineyi biraz zorladığımda mavi ekran verip kapanıyor. Önerdiğiniz işlemleri yapıyorum, RAM'i tekrar arttırmakta çözüm olur mu?
Olmaz, şu anki hatanın kaynağı RAM'ler değil. Sonucu bildirmeyi unutma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı