WinDbg'da "!sysinfo smbios" komutu kullanılamıyor

Makaleler
6
Yer
Nordrhein-Westfalen
Evet, başlıktaki gibi. WinDbg'da !sysinfo smbios komutunu kullanamıyorum. Komutu yazınca hiçbir şey olmuyor. Önceden Windows 7'deyken Windows 8 SDK indirip WinDbg'ı oradan kurmuştum ve !sysinfo smbios komutu çalışıyordu. 11 gün önce temiz kurulumla Windows 10'a geçtim, Microsoft Store'dan WinDbg Preview indirdim ve açtığım minidump dosyalarında !sysinfo smbios komutu çalışmıyor, hiçbir yazı falan da çıkmıyor komuttan sonra.

Microsoft'un sitesinde smbios komutuyla ilgili "The smbios parameter works only when the target computer supports SMBIOS." diye açıklama var. Target computer benim bilgisayarım mı oluyor yoksa minidumpını gönderen kişinin bilgisayarı mı oluyor? SMBIOS olayı nedir tam bilmiyorum fakat target computer benim bilgisayarım diyelim, Windows 7'deyken Windows 8'in SDK'sından çıkan WinDbg ile kullanabiliyordum ama, destekliyordu sanırım yani. Eğer minidumpını gönderen kişinin bilgisayarının SMBIOS'u desteklemediğini varsayarsak Windows 10'a geçtiğimden beri 100'ü geçik dosya inceledim ve 100'ünde de komutu denedim, hiçbirinin mi bilgisayarı SMBIOS destekli değildi?

Sembol dosyası vs. mi indirmem gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. @Murat5038 @24099 @Bora Dere @Enes3078 @Assecreed @ViooYa @Recep Baltaş

Assecreed ile konuşmuştuk bunu bir ara, çözemedik. Üstüne de çok düşemedik zaten. Murat hocam sanırım o komutu Windows 10'da kullanabiliyordu. Bu konuya bir açıklık getirse çok iyi olur.

MEMORY Dump dosyalarında Smbios komutu çalışıyor ama Minidump klasöründeki dosyalarda bu komut çalışmıyor. @Murat5038 hocam Microsoft'un sitesinde bir konu açmış bunun için ama hala çözülmemiş bu sorun. Konusu burada.

Son düzenleme:
Sizin de belirttiğiniz gibi çalışmıyor ancak buna ihtiyaç duyulduğunda AIDA64 raporu istiyorum ben. SMBIOS özelliği olan anakartlardan da dump dosyası aldım baktım ama onlarda da çalışmıyor. Belki minidump dosyasının oluşması ile alakalıdır ( sanmıyorum.) belki de tamamen yazılımın geliştirme aşamasında olmasıyla alakalıdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı