Windows 10 "0x8007007b" ve "Mount the EFI System Partition fail" hatası

SmokeBomb

Kilopat
Daha fazla  
Hafta sonu arkadaşımla deneme amaçlı macOS yükleyelim dedik. O benden önce sıkıntısız kurmuş şu an hala sorun yok fakat şanssızlık bana vurdu. Sorunum şu ki macOS yüklemeden önce HDD'yi ayırdık 200 ve 700 GB olmak üzere. Ondan sonra verdim arkadaşa 200'lüğü uygun biçime getirdi kurdu macOS'u falan. Açtık sistemi kullandık falan kapattık ve yeniden açalım dedik. Çünkü onun laptopunda macOS yerine Windows otomatik açılmaya başladı. Bendeki şansızlık işletim bulamama sorunuydu. SSD tamamen puf olmuştu. Windows 10 USB diskiyle açıp disk bölümünden baktık SSD yerinde duruyor fakat sistemi SSD'den başlatamadık HDD'ye atıyordu (Boot aralarını defalarca kontrol ettik)Windows'u tekrar kurdum. Laptopumu ilk alırken orijinal key de almıştım, onunla kullanıyordum bilgisayarımı. Bildiğime göre key bir kez girildiğinde yeterli oluyordu. Yine etkinleştirme ekranına girdim ama bana resimdeki gibi hata verdi. Sistemi ayarlardan sıfırladım Windows tekrar kuruldu fakat aynı hata. Ve driver kurma kısmında BIOS güncellemesi yapamıyorum hata resimlerini aşağıya bırakıyorum. Sistem bilgilerim şöyle;
  • İntel Core İ7 7700HQ
  • 16 GB RAM
  • Nvidia GeForce GTX 1050
  • 1 TB + 128GB
1GvNWj.png
nJME6V.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı