Windows 10 %100 CPU kullanımı

Erdinç 31

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Eski bir 3. nesil Pentium işlemciye sahip bilgisayarım var, genelde hep %100 CPU kullanımı oluyor. Özellikle bilgisayarı ilk açtığımda yaşanıyor ama genel olarak hep %100'de. Bunu nasıl çözebilirim?
Windows'u yeni yükledim, yani virüs olması imkansız.

WhatsApp Image 2021-05-21 at 17.23.27.jpeg

Defender'ı falan durdurursam oran biraz daha düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Eski bir 3. nesil Pentium işlemciye sahip bilgisayarım var, genelde hep %100 CPU kullanımı oluyor. Özellikle bilgisayarı ilk açtığımda yaşanıyor ama genel olarak hep %100'de. Bunu nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 1034347

Windows'u yeni yüklediğin için Windows Update güncellemeleri yapıyor. Bitiridği zaman normale dönecek. Sana tavsiyem Windows Update'in menüsünü aç ve bitene kadar bekle.

Eki Görüntüle 1034347

Bir dakika. 3. Nesil Intel Pentium'a sahip olduğunu okumamışım, bu işlemciye Windows 10 kurmanı önermem, 7 ya da 8.1 kur. Bilgisayarın baya rahatlar böylece.

Neden bir GNU/Linux dağıtımı kullanmıyorsunuz?

Neden bir GNU/Linux dağıtımı kullanmıyorsunuz?
Bilmiyorum çok karışık gözüküyor.

Windows'u yeni yüklediğin için Windows Update güncellemeleri yapıyor. Bitiridği zaman normale dönecek. Sana tavsiyem Windows Update'in menüsünü aç ve bitene kadar bekle.

Bir dakika. 3. Nesil Intel Pentium'a sahip olduğunu okumamışım, bu işlemciye Windows 10 kurmanı önermem, 7 ya da 8.1 kur. Bilgisayarın baya rahatlar böylece.
Eğer rahatlarsa hemen kurayım bilgisayar can çekişiyor. SSD aldığım halde baya yavaş durumda. Zaten pasif soğutması var işlemci hep 70-80 derece.

Bilmiyorum çok karışık gözüküyor.

Eğer rahatlarsa hemen kurayım bilgisayar can çekişiyor. SSD aldığım halde baya yavaş durumda. Zaten pasif soğutması var işlemci hep 70-80 derece.
Lütfen düşük bilgisayarlarda Windows 10 kullanmayın yoksa arka plan servisleri ile bilgisayarın içinden geçiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı