Windows 10 %100 Disk Kullanımı Sorunu

Win 10 kullanıyorum. Ancak %100 disk kullanımı sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim.
En alternatif çözüm, sisteminize en az 120 GB SSD alıp, işletim sistemini ona kurmanız olacaktır. Diğer çözüm arka planda hangi program çok kullandığını, görev yöneticisi ile görebilir, ayarlayabilirsin. Veya buraya fotoğrafını atarsan yardımcı olabilirim.

Diski %100 kullanan uygulamalar genelde antivirüsler dir. Sistem bir müddet boşta kalınca antivirüs otomatik taramaya geçer ve diski yoğun kullanır. Eğer bilgisayar başında iken diski %100 kullanıyorsa görev yöneticisinden hangi uygulamanın kullandığını görebilirsin.

Bende % 100 disk kullanım sorunu yaşıyorum ve bilgisayar çok kasılıyor, kullanmak neredeyse imkansız hale geldi.
Görev yöneticisinde öyle abartılı bir kullanımda göremiyorum,
Ekran görüntüleri ekte;

Dosya Ekleri

• disk 100.jpg
    disk 100.jpg
    68,4 KB · Görüntüleme: 64
  • disk100 x.jpg
    disk100 x.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 59
  • disk 100 x1.jpg
    disk 100 x1.jpg
    74,6 KB · Görüntüleme: 63
  • disk 100 x2.jpg
    disk 100 x2.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 57
  • disk 100 x3.jpg
    disk 100 x3.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 58
Görev yöneticisi - Hizmetler - Windows search' ı bulup sağ tık Hizmetleri aç diyin ordan winsearch bulup devre dışı brakın bu size fayda sağlayabilir. Yalnız pc aramalarda Biraz yavaşlık gösterebilir.
bunun içinde ilerde ssd alıp düzeltebilirsiniz. Windows search aldıktan sonra etkin hale getirmeyi unutmayın!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı