Windows 10 %100 Disk Kullanımı Sorunu

Ali Arca

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Windows 10 kullanıyorum ve HDD'de %100 sorunu oldu. Ne denediysem düzelmedi. Bende bir laptop HDD'si taktım yine %100, bu sorun düzelmiyor. Format atsam düzelir mi ya da çözümü var mı? Lütfen bana bir yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle 5400 RPM HDD'lerde bu çok görülüyor. Bazı çözümleri var gibi ama HDD yani sonuçta, o kadar hızlı değil. En iyi çaresi SSD.

Son düzenleme:
Hizmetler'den Windows Search'ü devre dışı bırakmayı deneyin. Bu sorunu yaşayan bir arkadaşım bu yöntemle düzeltmişti. Sorun hala devam ederse Windows Search'ü yeniden açmayı unutmayın. Ayrıca bu makeleyi incelemenizi tavsiye ederim.

Özellikle 5400 RPM HDD'lerde bu çok görülüyor. Bazı çözümleri var gibi ama HDD yani sonuçta, o kadar hızlı değil. En iyi çaresi SSD.
Harddiskim 7200 RPM.

Hizmetler'den Windows Search'ü devre dışı bırakmayı deneyin. Bu sorunu yaşayan bir arkadaşım bu yöntemle düzeltmişti. Sorun hala devam ederse Windows Search'ü yeniden açmayı unutmayın. Ayrıca bu makeleyi incelemenizi tavsiye ederim.
Bu çözümü denedim ancak olmadı hatta bunun yanında birçok çözüm denedim ama hala çözemedim.

Görev yöneticisinden diski neyin kullandığını kontrol edip bize geri dönerseniz yardımcı olabiliriz :)

Hizmetler Hızlı Getirme vb şeyler diski yorabiliyor.
Sorunda burda hiçbirşey kullanmıyor hepsi 0 Mb/sn kullanıyor. ama isterseniz yinede resmini atabilirim.

7200 RPM HDD ile ucuzundan 140 liralık basit bir SSD arasında oldukça fark var, nedeni Solid State disklerin mekanik olmamasıdır.
%100 disk kullanımı sorunu için, açık tüm programları kapatıp bilgisayarı kendi haline bırakmaktır. Görev yöneticisini aç, Disk sütununu seç ve arkana yaslan. %0 olana kadar bekle, tekrar bekletmez.
Eğer ki; tekrar aynı şeyi yaparsa (%0 olduktan sonra bile) disk kullanımını arttıran hizmette(muhtemelen hizmettir, değilse virüs veya kötü kodlanmış bir programdır) bir sorun vardır. Bu durumda repair image komutunu kullanman gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı