Windows 10 %100 disk problemi

Dostum SSD'in varsa direk ona kursa Windows'u. Ne uğraşıyorsun hala HDD'yle falan :D. Benimde aynı öyle oluyordu disk %100 oldu mu bir 2-3 dakika hiç bir şey açılmıyor her şey yavaşlıyordu. Sonra kendine geliyordu ama bir yarım saat bir saat sonra tekrar aynı şey olabiliyordu
Dediğim sorun buydu bende de. SSD'ye gerek yok bu sorunu çözmek icin. AHCI modunda bi kurulum yeter. SSD tabi iyi hoştur ama.

Dostum SSD'in varsa direk ona kursa Windows'u. Ne uğraşıyorsun hala HDD'yle falan :D. Benimde aynı öyle oluyordu disk %100 oldu mu bir 2-3 dakika hiç bir şey açılmıyor her şey yavaşlıyordu. Sonra kendine geliyordu ama bir yarım saat bir saat sonra tekrar aynı şey olabiliyordu
Hayır ben bunu her mesajda tekrar etmek zorunda kalıyorum "Windows SSD üzerine kurulu" :D "Problem yaşadığım ise HDD"
Yetkili bir arkadaştan rica ediyorum konuya dipnot düşebilirse sistem ssd'ye kurulu yaşadığım problem ise hdd'de :/

Hayır ben bunu her mesajda tekrar etmek zorunda kalıyorum "Windows SSD üzerine kurulu" :D "Problem yaşadığım ise HDD"
Yetkili bir arkadaştan rica ediyorum konuya dipnot düşebilirse sistem ssd'ye kurulu yaşadığım problem ise hdd'de :/
Durduk yere HDD'nin öyle çalışması HDD'nin bozulduğunu gösteriyor o zaman. Ömrünün son günlerine geliyor olabilir. H.E.A.L.T.H testi ve Bad Sector taraması yaparsanız orada da uyarı verecektir büyük ihtimalle.

HDTune ile taratmaya başladım. İlk olarak quick scan yaptım hiç bir problem çıkmadı ama sanırsam sadece belli başlı bölgeleri tarıyordu. Şu anda tam tarama yapıyorum ve anlık durum bu. Ne kadar süreceğini bilmediğim için ilk yarısını yani 1000 GB'lık olan yerini taratmaya başladım. Durum nasıl bilmiyorum fakat her yeniden başlattığımda kırmızı olan yerlerin sayısı azaldı. Tahminen bu işlem daha da uzun sürecek o yüzden gece bırakmayı planlıyorum. Gece bırakırsam eğer herhangi bir zararı olur mu yoksa gönül rahatlığıyla bırakabilir miyim? İşlem biraz uzun süreceğinden ötürü merak ettim. Ayrıca sata kablosu değişmeyi de düşünebilirim fakat konu hakkında hiç bir bilgim yok onun hakkında da bilgi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.Eki Görüntüle 360137

HDD'de bad sector'ler gözüküyor. Bad sector düzelltiğini iddia eden bazı programlar var ama bir faydası olduğunu görmedim. Önemli verilerinizi yedekleyip diski değiştirmenizi öneririm.

HDTune ile taratmaya başladım. İlk olarak quick scan yaptım hiç bir problem çıkmadı ama sanırsam sadece belli başlı bölgeleri tarıyordu. Şu anda tam tarama yapıyorum ve anlık durum bu. Ne kadar süreceğini bilmediğim için ilk yarısını yani 1000 GB'lık olan yerini taratmaya başladım. Durum nasıl bilmiyorum fakat her yeniden başlattığımda kırmızı olan yerlerin sayısı azaldı. Tahminen bu işlem daha da uzun sürecek o yüzden gece bırakmayı planlıyorum. Gece bırakırsam eğer herhangi bir zararı olur mu yoksa gönül rahatlığıyla bırakabilir miyim? İşlem biraz uzun süreceğinden ötürü merak ettim. Ayrıca sata kablosu değişmeyi de düşünebilirim fakat konu hakkında hiç bir bilgim yok onun hakkında da bilgi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.Eki Görüntüle 360137
HDD'nizde bad sector var. Bu diskten hayır gelmez artık. Dosyalarını baska bir diske yedekle ve yeni bir HDD al.

Norton'un aylık taramasını ve Windows'un telemetry servisini devre dışı bıraktım çünkü disk kullanımı sırasında onlar yüksek gözüküyordu fakat Windows olay günlüğüne bakarken buna denk geldim. Sanırım gerçekten harddiskimin ömrü yavaş yavaş kısalmakta. Acaba harddisk önerebilecek var mı en az 2 TB olacak şekilde?
teknopat3.png

Arkadaşımızın dediği gibi bad sector bulunmuş, ama dediği gibi HDD yi çöpe atmaya gerek yok, HDD Regenarator programını Bad Sector bulunan HDD'nizi seçtikten sonra USB aygıtınıza kurup bilgisayarınızı USB'den boot edin. 2. seçenek olarak karşınıza çıkan seçeneği yani; Scan(without repair) kısmını seçerek işlemleri başlatın, işlem biraz uzun sürebilir ancak gece açık bırakmanızı olası bir hatada koca gecenin boşa gitmemesi adına tavsiye etmem, dediğim işlemleri uyguladıktan sonra tarama ve onarma işlemi sırasında foruma telefonunuzdan giriş yapıp aşamaları bu konu altına paylaşırsanız herhangi bir problemde yardımcı olmaya çalışacağım.

Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Yeni bir HDD alıp öncekini servise gönderdim. Garantide olduğu için bana yeni bir HDD verme ihtimalleri varmış ve şu an sorunsuz çalışıyor aldığım HDD.

SSD almanız bu sorunu tamamen çözecektir.

Şu anda alma imkanınız yoksa şu yöntemleri uygulayın.
Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri alın.
Bağlantıdaki rehber de gösterilen yöntemleri uygulayın.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Autoruns yazılımı ile arka planda gereksiz görevleri kapatın.
Autoruns for Windows - Windows Sysinternals
Eğer kullanmayı bilmiyorsan, Autoruns yazılımını aç. Bana tüm sekmelerin görselini yolla.
Merhaba benim pcde adata ssd 240 gb var.hdd kullanmıyorum. ve bilgisayarda sadece driverlar,windows,fortnite,apex legends var ve sadece 100 gb'ı kullanılıyor ne zaman chrome girsem veya bir şey yüklesem yazsam update yapsam veya oyunlara girerken loading screenlerinde vs. %100 disk kullanımı oluyor ve bilgisayar kasıyor sesler takılıyor. Bilgisayarı sıfırladım apex legendsi yükleyene kadar problem yaşamadım.Yükleme yapınca sonuç bu oluyor oyunlarda aşırı bir donma oluyor bu arada cpu'da %100 kullanıldığı zaman aşırı bir kasma oluyor ve pc ilk başlatıldığında ve fortnite'ta cpu yüksek oluyor.Problem nedir sizce? Çok nadirde olsa ekranda gri çizikler oluşuyor bilgisayarı yeni kurdum konularımdan bakabilirsiniz.Yardımınız için şimdiden teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı