Çözüm Windows 10/11 Arşiv Ayıkla "0x8096002A" hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
26
Windows 10/11'de dahili olarak gelen .RAR ve .ZIP uzantılı dosyaları açmaya çalıştığınızda "Hata 0x8096002A: Hata açıklaması yok." hatası alabilirsiniz.

1700414186376.png

Ne kadar da özgün bir hata ama değil mi? Bu hatanın sebebi Windows'un kendi arşiv ayıklama yeteneğinin henüz şifreli arşivleri çözememesidir. Alternatif olarak WinRAR, 7ZIP gibi başka programlara yönelebilirsiniz.

Arşivi açsanız bile içerisindeki dosyayı çıkartmaya çalıştığınızda yine aynı hatayı alacaksınız.

1700414065837.png

Windows 10/11'de dahili olarak gelen .RAR ve .ZIP uzantılı dosyaları açmaya çalıştığınızda "hata 0x8096002A: hata açıklaması yok." hatası alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2022511

Ne kadar da özgün bir hata ama değil mi? Bu hatanın sebebi Windows'un kendi arşiv ayıklama yeteneğinin henüz şifreli arşivleri çözememesidir. Alternatif olarak WinRAR, 7ZIP gibi başka programlara yönelebilirsiniz.

Arşivi açsanız bile içerisindeki dosyayı çıkartmaya çalıştığınızda yine aynı hatayı alacaksınız.

Eki Görüntüle 2022509

Dostum geç yanıtlıyorum fakat bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur, olay çok basit WinRAR'ı indirip kurduktan sonra birlikte aç diyerek açın, ardından dosyayı masaüstüne sürükleyin tüm olay bu.

Dostum geç yanıtlıyorum fakat bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur, olay çok basit WinRAR'ı indirip kurduktan sonra birlikte aç diyerek açın, ardından dosyayı masaüstüne sürükleyin tüm olay bu.

Şifre varsa şifreyi de girmeniz gerek tabii kopyalanmasi için.

Sende yine iyi 4MB'imiş dosya. Ben 55GB dosyayı aktarırken yaklaşık 2 saatin sonunda verdi hatayı. Şu anda sıfırdan Winrar'ın içinden atıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı