Windows 10, 11 etkinleştirilmiyor

yunusemredayi

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM 32GB (1x32GB) DDR4 1.2V 2933MHz SODIMM
SSD veya HDD modeli 1TB INTEL 670P M.2 SSD PCIe 3.0 x4 (Okuma: 3500 MB
Ekran kartı nVIDIA® GeForce® RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6
İşlemci Intel® Comet Lake Core™ i7-10875H 8C/16T; 16MB L3;
Meslek
3D Artist, Görselleştirme Uzmanı
RAM
32GB (1x32GB) DDR4 1.2V 2933MHz SODIMM
SSD veya HDD modeli
1TB INTEL 670P M.2 SSD PCIe 3.0 x4
Ekran kartı
nVIDIA® GeForce® RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6
Anakart
İntel
İşlemci
Intel® Comet Lake Core™ i7-10875H 8C/16T; 16MB L3;
Bu konuyu açmadan önce benzer başlıklardaki konuları inceledim fakat oradaki çözümler maalesef işe yaramadı.

Sorun şu: Tulpar T5 V21.4 15,6 FreeDOS bir laptopum var. Alalı 1 sene falan oldu. Kendim sıfırdan Windows 10 Pro kurdum ve Sağlamlisans adresinden OEM key aldım. (Daha önce de aynı adresten masaüstü bilgisayarım ve farklı cihazlar için lisanslar almıştım ve hiçbirinde Windows etkinleştir hatası almadım.) Windows 11 çıkınca cihazımı güncelleme ile 11'e yükselttim ve yine bir sorun olmadı. Kullanmaya devam ettim.

Cihazı bir gün okulda kapatmadan kapağını kapatıp çantaya koydum ve sınıfa geçene kadar o şekilde çalıştı. (kapağı kapatınca hiçbir şey yapma modu ayarlı. Harici monitör vs için) sonra fark ettim, açırdım PC'yi baktım bir şey yok. Ertesi gün kullanırken ekran gitti. (bu çantaya koyma sürecinde sorun olduğunu düşündüğüm için yazmak istedim.)

Monster teknik serisine götürdüm gün içinde yapıldı. Ekran değişti. Cihazda bir şey yok derken ertesi gün lisans hatası almaya başladım. ( anakart değşimlerinde OEM lisanslar devre dışı kalıyor diye biliyorum fakat parça değişiminde de aynısı olabilir diye yeni bir OEM aldım. Windows 11 diye. Yine aynısı oldu. O ara da artık PC'ye format atma zamanı gelmişti dedim temiz kurulum yapayım. Önce 11 sonra 10 kurdum ve ikisinde de aynı hata mevcut.

Yeni lisans aldım yeniden. İlk 1 2 gün düzgün sonra etkinleştir diyor Windows 10'da tüm güncellemeler yapılı. Artık Windows 11 noktasına geldi. Eksik bir güncelleme yok. Şu an ayarlardan etkinleştirme kısmına tıklarsam, Update'i açmaya çalışırsam vs donuyor. Be ayarlar penceresi kilitleniyor. Uzun bir süre beklersem ya güncel değil diyor. Ya da hiç açılmıyor. Forma sonrası güncellemeleri almadan hemen önce sistem çok stabil çalışyor. Windows mağazaya girmek, ürün yüklemek, sayfa geçişleri. vs. ama sıkıntılı. CMD veya Powershell üzerinden komut ile lisans yüklemeye çalıştğımda da sonuç değişmiyor. Tekrar tekrar format atmaktan yoruldum artık. Cihaz FreeDOS olduğu için de Monster yardım etmiyor. Sorun OEM keylerde desem hala eskiden alıp kullandığım OEM'ler mevcut. Bu sıkıntılar yüzünden işlerimde aksamaya başladı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    87,8 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    58,6 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg