Windows 10/11 Onarım komutları otamatikleştirme

Hepimiz bildiği bir kaç Windows onarım komutları vardır. Bu rehberim ile tüm bu komutları tek bir dosyada, tek bir tuş ile otomatikleştirmeyi nasıl yapacağımızı göstereceğim.

1- Not defterini açın.
Arama yerine gelin "Not Defteri" yazın ve açın.
Windows+R-"notepad" yazın ve çalıştırın.

2- Şimdi kodlarımızı girelim.
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth sfc /scannow exit

3- Dosyayı oluşturalım.
Sol üst-Dosya-Farklı Kaydet
Kayıt Türü: Tüm dosyalar
Dosya adı: Onarım.cmd

C diskine gelin ve direkt o kısımda "Kaydet" deyip. Not defterini kapatın.

Dosyayı nasıl çalıştıracağız?:
Dosya gezginine girin-C diskine girin-Onarım.cmd dosyasına sağ tıklayın-Yönetici olarak çalıştırın ve bekleyin. İşlem bitince otomatik olarak cmd kapanıcak.

Tavsiyelerim: Dosyayı oluşturduktan sonra sistemi yeniden başlatın ve dosyayı çalıştırıp, pc de hiç bir şey yapmayın. Sistemde o an yapacağınız herangi bir işlem pcnin kafasını karıştırır.
İşlem bitince pc'yi yeniden başlatın.

Ben anlamadım tam olarak, sistemi her açtığımızda falan mı otomatik olarak uyguluyor onarım komutlarını yoksa 4 onarım komudunuda 1 tıklamı halletmemize yarıyor.

Eğer kendin yazdıysan saygım sonsuz.
Teşekür ederim

Ben anlamadım tam olarak, sistemi her açtığımızda falan mı otomatik olarak uyguluyor onarım komutlarını yoksa 4 onarım komudunuda 1 tıklamı halletmemize yarıyor.
Onarım komutlarını uygulamak istediğiniz zaman çalıştırabilirsiniz. Bunun için bu işlem.
Ekstra bir durum yok.

DISM /Online /Cleanup-image /Scanhealth gibileri onarıyor mu yoksa sadece tarıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…