Rehber Windows 10/11 Pro telemetri özelliğini devre dışı bırakma

Windows 10 ve 11 sürümlerinde kullanıcılar tarafından en çok şikayet edilen durumlardan biri Microsoft'un kullanıcı verilerini otomatik olarak topluyor olması. Windows 10 ve 11'in Pro edisyonunu kullanan kullanıcılar, otomatik veri toplamayı Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit.msc) üzerinden devre dışı bırakabilir.

1. Başlat menüsü arama çubuğuna veya Çalıştır penceresine gpedit.msc yazın ve enterlayın.
  2. Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows Bileşenleri -> Veri Koleksiyonu ve Önizleme Sürümleri konumuna gelin.
  3. Sağdaki seçeneklerden Tanılama Verilerine İzin Ver seçeneğine çift tıklayın ve durumunu "Etkin" olarak ayarlayıp aşağıdaki kutucuktan "Tanılama verileri kapalı (önerilmez)" ayarını seçin. Ardından pencerenin sağ alt köşesinde bulunan "Uygula" butonuna basın.

1..png

2..png

4. Bu pencereleri kapattıktan sonra tekrar Başlat menüsü veya Çalıştır ekranını açın ve services.msc yazıp enterlayın.
  5. Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetrisi hizmetini bulun, çift tıklayın. Ardından Başlangıç türü kısmını "Devre Dışı" olarak ayarların ve Hizmet durumu bölümünden "Durdur" butonuyla hizmeti sonlandırın.

1644780558267.png

6. Bütün bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

İşlemler sonrası Tanılama ve Geri Bildirim ekranındaki son durum:​

3..png

Ayrıca bakınız:

Son düzenleme:
Windows 10 ve 11 sürümlerinde kullanıcılar tarafından en çok şikayet edilen durumlardan biri Microsoft'un kullanıcı verilerini otomatik olarak topluyor olması. Windows 10 ve 11'in Pro edisyonunu kullanan kullanıcılar, otomatik veri toplamayı yerel grup ilkesi düzenleyicisi (gpedit.msc) üzerinden devre dışı bırakabilir.

1. Başlat menüsü arama çubuğuna veya çalıştır penceresine gpedit.msc yazın ve enterlayın.
  2. Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows Bileşenleri -> Veri Koleksiyonu ve Önizleme Sürümleri konumuna gelin.
  3. Sağdaki seçeneklerden Tanılama Verilerine İzin Ver seçeneğine çift tıklayın ve durumunu "etkin" olarak ayarlayıp aşağıdaki kutucuktan "tanılama verileri kapalı (önerilmez)" ayarını seçin. Ardından pencerenin sağ alt köşesinde bulunan "uygula" butonuna basın.

Eki Görüntüle 1304598

Eki Görüntüle 1304599
  4. Bu pencereleri kapattıktan sonra tekrar başlat menüsü veya çalıştır ekranını açın ve services.msc yazıp enterlayın.
  5. Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetrisi hizmetini bulun, çift tıklayın. Ardından başlangıç türü kısmını "devre dışı" olarak ayarların ve hizmet durumu bölümünden "durdur" butonuyla hizmeti sonlandırın.

Eki Görüntüle 1304600

işlemler sonrası tanılama ve geri bildirim ekranındaki son durum:​

Eki Görüntüle 1304602

Ayrıca bakınız:

Dostum güncelleme sonrası etkin yapıp kapatmamız gereken hizmet değişmiş sanırım bir bakabilir misin? Windows 10 Pro'da yok çünkü.

Dostum güncelleme sonrası etkin yapıp kapatmamız gereken hizmet değişmiş sanırım bir bakabilir misin? Windows 10 Pro'da yok çünkü.
Windows 11 Pro'dayım, 22H2 sürümünde adımlar aynen bu şekilde yine, bir farklılık görünmüyor. Windows 10 Pro kullanan biri kontrol edebilirse iyi olur.

Windows 10 ve 11 sürümlerinde kullanıcılar tarafından en çok şikayet edilen durumlardan biri Microsoft'un kullanıcı verilerini otomatik olarak topluyor olması. Windows 10 ve 11'in Pro edisyonunu kullanan kullanıcılar, otomatik veri toplamayı yerel grup ilkesi düzenleyicisi (gpedit.msc) üzerinden devre dışı bırakabilir.

1. Başlat menüsü arama çubuğuna veya çalıştır penceresine gpedit.msc yazın ve enterlayın.
  3. Sağdaki seçeneklerden Tanılama Verilerine İzin Ver seçeneğine çift tıklayın ve durumunu "etkin" olarak ayarlayıp aşağıdaki kutucuktan "tanılama verileri kapalı (önerilmez)" ayarını seçin. Ardından pencerenin sağ alt köşesinde bulunan "uygula" butonuna basın.

Eki Görüntüle 1304598

Eki Görüntüle 1304599
  4. Bu pencereleri kapattıktan sonra tekrar başlat menüsü veya çalıştır ekranını açın ve services.msc yazıp enterlayın.
  5. Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetrisi hizmetini bulun, çift tıklayın. Ardından başlangıç türü kısmını "devre dışı" olarak ayarların ve hizmet durumu bölümünden "durdur" butonuyla hizmeti sonlandırın.

Eki Görüntüle 1304600

Eki Görüntüle 1304602

Ayrıca bakınız:

Hocam öncelikle rehber için çok teşekkürler, ellerinize sağlık. Bir sorum olacak: Bu ayarı yapinca Windows Insider programı kapanıyor degil mi? Çünkü Insider telemetri verisi de aliyor da. Ben şu an Insider beta programındayım, ondan sordum. Teşekkürler.

@AJFA

Hocam öncelikle rehber için çok teşekkürler, ellerinize sağlık. Bir sorum olacak: Bu ayarı yapinca Windows Insider programı kapanıyor degil mi? Çünkü Insider telemetri verisi de aliyor da. Ben şu an Insider beta programındayım, ondan sordum. Teşekkürler.

@AJFA
Rica ederim.

Insider'daysanız bu işlemleri uygulamayın.

Eki Görüntüle 1304598

Eki Görüntüle 1304599

Eki Görüntüle 1304600

Eki Görüntüle 1304602

Ayrıca bakınız:

Hocam siz bu şekilde kullaniyor musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı