Windows 10 1511 kullanılır mı?

231981

Kilopat
Makaleler
1
RAM
Gskill RipjawsX 2x4 8GB Dual Channel
SSD veya HDD modeli
60GB Kingston V300
Ekran kartı
Asus R9 270X
Anakart
Gigabyte 990XA-UD3
İşlemci
AMD FX-8300
Arkadaşlar evet başlıktaki en eski sürümü olan 1511 kullanılır mı? Aslında sistemim fena değil her ne kadar eski de olsa patates bir sistem değil fakat güncel Windows sürümlerinde genel kullanımda çok fark olmasa da oyunlarda falan ciddi ciddi fark edilir derece de performans sorunları yaşıyorum. Daha dün sürekli Technopat'ta ki cevaplardan da 1511 sürümünü gördüğüm için bir deneyeyim dedim ve kurdum. Normal kullanımda bile çok fark etti şu anda. Oyunlarda denemedim daha ama genel olarak cidden güncel sürümlere göre çok hafif olduğunu hissettiriyor.

Sistem çok çabuk yanıt veriyor. Bir yere tıklamam ile açılıp kapanması falan cidden bayağı hızlanmış durumda. Lite bir sistem gibi duruyor fakat orijinal MSDN bir ISO ile kurulum yaptım. Bu zamanda aşağıdaki sistem ile kullanılır mı acaba? Yoksa önereceğiniz bir Windows 10 sürümü var mı?

Ayrıca şunu da fark ettim LatencyMon programı ile test yaptığım zaman gecikme değerleri de bayağı düşük çıkıyor. Oyunlarda nasıl performans veriyor onu denemedim ama normal kullanım da çok memnun etti beni. Eski olması biraz kafamı kurcalıyor sadece. Program ve oyunlarda destek sorunu yaşar mıyım?

Yaşamazsınız ancak Microsoft ürünleri şu anda 20H2'den öncesine destek vermiyor, Gamepass gibi 22H1'den eskisine destek vermeyen ürünleri var.

Sizin için sorun yoksa, kullanmaya devam edebilirisiniz. Üçüncü parti program ve oyunların genel bir sürüm sınırlaması bulunmamakta.

Yaşamazsınız ancak Microsoft ürünleri şu anda 20H2'den öncesine destek vermiyor, Game Pass gibi 22H1'den eskisine destek vermeyen ürünleri var.

Sizin için sorun yoksa, kullanmaya devam edebilirisiniz. Üçüncü parti program ve oyunların genel bir sürüm sınırlaması bulunmamakta.

Yukarıdaki yazdığım sisteme en yüksek hangi Windows 10 sürümü kurulabilir acaba önerin var mı? Forumlara biraz bakıyorum da benim sistemim tamam eski ama o kadar da dandik değil fakat daha düşük sistemlere bile en güncel sürümü kurup kullanan kişiler var. Yani şu 1511 sürümünü kurduğumdan beri inanın belki de ilk defa bu kadar akıcı kullandım Windows 10'u. Her güncelleme de Windows'u şişirdiler bu zaten bilinen bir şey ama bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum. YouTube'da shorts videolarını izlerken bile hızlanma fark ettim mesela. Güncel sürümler de shorts videolarını yön tuşları ile değiştirirken bile 3-4 saniye sonra geliyordu yeni video fakat şu an da anında yeni videoya geçiş yapıyor. O arada ki 3-4 saniyelik bekleme zamanı kayboldu resmen sistem çok çabuk yanıt vermeye başladı.

Tek kafama takılan şu aslında. Güncel sürücü kuramıyorum. Ekran kartının 20.4.2 sürümlü sürücüsünü kurabildim. AMD'nin arayüzüne girince en güncel sürücüyü buluyor aslında indiriyor hatta ama kuruluma gelince kurmuyor destek olmadığı için. Yani en düşük 1809 sürümünü kullanmam gerekiyor çünkü güncel sürücü 1809'da kuruluyor sadece. 1809 altında eski sürücüleri kurabiliyorum.

Önerin var mı acaba? 1809 da kullandım bu arada ama o da hantal geliyor bana. Şu 1511 kadar akıcı değil o da. Psikolojik durum falan sandım ama değil bariz fark var şu anda. Oyunlarda da deneyeceğim birazdan mutlaka fark olacak oyunlarda da. Bu arada şunu da ekleyeyim. Aslında güncel sürücüleri böyle eski Windows sürümlerinde kurabiliyorum Aygıt Yöneticisi'nden sürücünün olduğu klasörü gösterinde anında kuruyor fakat bu sefer de Radeon arayüzü falan olmuyor benim için o sıkıntı onu kurma yolu varsa aslında iyi olur. Renk ayarı falan yapıyorum çünkü gerekli oluyor Radeon arayüzü. Bildiğin yöntem var mı bununla alakalı? Onu çözebilirsem güncel sürücüyü 1511'de de kurabilirim. 1607 sürümün de bile en güncel sürücüyü kurabiliyorum Aygıt Yöneticisi'nden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin için yeni sürücüleri kurmak bir şey değiştirmeyecek, stabil bir eski sürüm iş görecektir.

İlla güncel olsun istiyorsanız AtlasOS kurabilirsiniz, temizlenmiş bir Windows'tur kendisi.

Stabil sürümü nasıl bulabilirim? En son Radeon Pro 21.Q1.2 sürücüsü kuruluyor. Bir de şunu fark ettim de MSI Afterburner programın da ekran kartım gözükmüyor sürücü sürümü vs yazmıyor. .NET Framework 4.8'de kurulmuyor bu yüzden farklı bir Windows kurmam gerekiyor. 1809 sürümü nasıl sizce stabil mi? Güncellemeleri kapatarak kullanacağım.

60 GB SSD çabuk dolar yavaşlar.

20 GB rahat boş kalıyor. İdare ediyorum şu anlık. Bozulana kadar kullanacağım.

Sizin için yeni sürücüleri kurmak bir şey değiştirmeyecek, stabil bir eski sürüm iş görecektir.

İlla güncel olsun istiyorsanız AtlasOS kurabilirsiniz, temizlenmiş bir Windows'tur kendisi.

Bu arada 1607 sürümünü kurdum dün. Hoparlör ve kulaklık arasında geçiş yapamıyordum çünkü sanırım 1511 de o özellik yok. Sağ altta ki ses simgesinden değişiyor biliyorsunuz tek tıkla onda yoktu. 1607 sürümünde var rahatlıkta geçiş yapabiliyorum. Zaten fark olmayacaktır büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Stabildir ancak 1511 performansı alır mısınız bilmem.

Benim sisteme önereceğin bir sürüm var mı acaba? Forumda çok övdükleri için 20H2 kurdum ama sürekli drop falan oluyor ve FPS değerlerim düşmüş durumda. 20H1 ve 20H2 kurdum oyunlar da anlık takılma yaşadığım için 1709 sürümüne geri döndüm ve tüm sorunlarım düzeldi falan yazanlarda var. CPU'nun Single ve multi Core puanından tutun gecikme değerleri bile bu sürüm de çok iyi oldu benim sistemim de falan diyenler var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Benim sisteme önereceğin bir sürüm var mı acaba? Forumda çok övdükleri için 20H2 kurdum ama sürekli drop falan oluyor ve FPS değerlerim düşmüş durumda. 20H1 ve 20H2 kurdum oyunlar da anlık takılma yaşadığım için 1709 sürümüne geri döndüm ve tüm sorunlarım düzeldi falan yazanlarda var. CPU'nun Single ve multi Core puanından tutun gecikme değerleri bile bu sürüm de çok iyi oldu benim sistemim de falan diyenler var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sistemden sisteme farklılık gösterebilecek durumlar bunlar. Aynı banttan çıkan, aynı marka model CPU'nun bile performansı farklı olabiliyorken, yazılımın farklı performans vermesi kaçınılmaz. Zaten o sistemle "Hem güncel kalayım hem iyi performans versin.", bayağı zor.

Siz hangi sürümün performansından memnun kaldıysanız onunla devam edin. Sürücüler çok da önemli değil.

Sistemden sisteme farklılık gösterebilecek durumlar bunlar. Aynı banttan çıkan, aynı marka model CPU'nun bile performansı farklı olabiliyorken, yazılımın farklı performans vermesi kaçınılmaz. Zaten o sistemle "hem güncel kalayım hem iyi performans versin.", bayağı zor.

Siz hangi sürümün performansından memnun kaldıysanız onunla devam edin. Sürücüler çok da önemli değil.

Şu an 1709 fena değil. Sürücü olarak da 20.5.1 sürümünü kurdum bakalım oyunlar da nasıl olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı