Windows 10 16 GB RAM'in 8 GB Görünmesi

Nea4ever

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 Pro 64 Bit kullanıyorum. 16 GB RAM mevcut bilgisayarda kullanılabilir RAM 8 GB gözüküyor. RAM'ler A2 , B2'ye takılı. Windows 8.1 kullanırken de 8 görüyordu. BIOS'da toplam RAM 8GB gözüküyor ama slotlardaki 2 RAM'de gorunuyor. Yani A2'de 8 takılı B2'de 8 takılı diye görüyor.
Msconfig'de önyüklemede üst sınır bulunmamakta.
BIOS güncel.
B350 Plus Prime anakart, 2666 MHz 2x8 RAM'ler var.
Daha önce bu sorunu çözerken biosta memorymap tarzı bir ayarla çözmüştüm diye hatırlıyorum tekrar bulamadım. BIOS'daki advanced ayarlarında RAM'ı okuma ayarını Channel Auto olarak denedim sorun aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
ÇÖZÜLDÜ. Hocam BIOS'ta görünüyor RAM'ler.Sorunu çözdüm Asus UEFI BIOS için advanced ta Memory Interleaving'i socket yaptım, channel ya da autoda 8 GB görünüyordu.Tam çözüm mü bilmiyorum socket yapınca tek channelden kullanmama gibi bir olay var mı emin değilim.Konuyu düzenlemeyi bulamadım o yüzden buraya yazıyorum.

Son düzenleme:
Selam üstad aynı sorun bendede var anakart asus m5a97r2.0 ama bendeki biosda advanced ta Memory Interleaving'i socket diye yok. Ayarlarını detaylı yazabilirmisin yada resim yükleyebilirmisin.teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı