Windows 10 1709 Chrome WebGL Hatası

Murat Burç

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
1709 sürümünde Chrome'da habire WebGP hatası alıyordum.. 1703'de böyle bir sorun yok. Siz de durumlar nasıl. Ben 1703'e geri döndüm.

1709 sürümünde Chrome'da habire WebGP hatası alıyordum.. 1703'de böyle bir sorun yok. Siz de durumlar nasıl. Ben 1703'e geri döndüm.
Şu an 1709 kullanmaktayım. Herhangi bir problem mevcut değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan 1709 kullanmaktayım. Herhangi bir problem mevcut değil.
Sorun Chrome kaynaklıymış. Şöyle bir sorunum var. Mesela Youtube'de bir video izliyorum. Chrome'u simge durumuna küçülttüğümde video duruyor bazen olduğu yerden bazen de baştan başlıyor. Bu işlemi ikinci defa yaptığımda ise video çöküyor. Chrome'u kaldırıp tekrar yükledim ama sorun devam ediyor. Sizde de böyle bir sorun var mı? Mozilla Firefox Quantum Beta ve Edge'de bu sorun yok.

Tek bir sorundan dolayı sürüm düşürmen garip... Ekran kartı sürücünü veya Chrome'u güncelle. 64 Bit Chrome kullan.

Ayrıca WebGP değil, WebGL.
Sadece WebGL hatası almıyordum. Bilgisayarı her açtığımda 5 saniye sonra sanal klavye çıkıyordu. Cihazda bazı noktalarda takılma olduğun fark ettim. Chrome'u simge durumuna küçülttüğümde o an açık olan video duruyor 3 saniye sonra olduğu yerden tekrar başlıyordu. Eğer bu işlemi ikinci defa tekrarlarsam Youtube veya başka bir video kaynağı olsun istisnasız çöküyordu.
WebGL'yi çalıştıran bir sitede örnek vermek gerekirse Youtube'da ana sayfada Chrome'u simge durumuna küçülttüğümde ve tekrar eski haline getirdiğimde yukarda WebGL hata ile karşılaştı uyarısını veriyordu. 1703'e geri döndüğümde WebGL hatası ortadan kalktı fakat video çökme sorunu devam ediyor.

Dell 7567 cihazımda Windows 10 Educition 64 Bit kullanıyorum. Üniversitemin verdiği imkanla işletim sistemini lisanslı kullanıyorum. Bilgisayarımda virüs bulaşacak korsan içerikten eser yok. 64 Bit güncel Chrome kullanıyorum.

Sorunu çözmek için yaptıklarım:

• Karpersky Total Security ile tam tarama yaptım.(Korsan değil ücretsiz sürüm.)
  • Windows'un yerleşik virüs tarayıcısı ile tam tarama yaptım.
  • İntel ve Nvidia GPU sürücüsünü DDU ile kaldırdım ve tekrar kurdum.
  • Chrome'u 4 defa kaldırıp tekrar kurdum. Özellikle Program Files (&86) klasöründen Google klasörünü sildim.
Mozilla Firefox Quantum Beta ve Microsoft Edge tarayıcısında bir video açıkken simge durumuna küçültüp tekrar eski haline getirdiğimde Chrome'da yaşadığım sorunu yaşamadığım için şuan Firefox Quantum kullanıyorum.

Sizce sorunumun çözümü nedir? Sorunun çözümü için size başka hangi bilgiler gerekli?

@Recep Baltaş son yazdığımı gördünüz mü?

Bilgisayarı her açtığımda 5 saniye sonra sanal klavye çıkıyordu.

@Recep Baltaş son yazdığımı gördünüz mü?

O sanal klavye açıksa Windows'u kapatıp açtığımda bende de çıkıyor. Görev yöneticisinden kapatırsan bir daha çıkmaz.
Chrome 64 Bit kullan ve "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" tikini kaldır.

O sanal klavye açıksa bende de çıkyor. Görev yöneticisinden kapatırsan bir daha çıkmaz.
Chrome 64 Bit kullan ve mümkün olduğunda donanım ivmelemesini kullan tikini kaldır.
1703'e döndüm ve klavye sorunu çözüldü.
1709'da görev yöneticisini çok araştırdım ama klavye seçeneğini bulamadım.
Yukarıdaki mesajdaki diğer sorunumu okudunuz mu? 64 bit Chrome kullandığımı belirttim.

Bu sorun yüzünden 1703'e ben olsam dönmezdim zaten görev yöneticisinden kapatınca sıkıntı kalmıyor. Üstte dediğim gibi yaptın mı?

Arkadaşlar cümleten selamün aleyküm. Az önce çoğu kişinin yaşadığı sorunu yaşadım. Makinem yeni, driverları tam ve güncel, chrome ile alakalı uyumsuzluk problemi var sanırım. İntel sürücülerini yüklerken otomatik olarak 'Chromium' yüklendi ve WebGL hatası almıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı