Windows 10 1709 kilitlenme ve donma sorunu

Stalkerlp

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Sistemim:
AMD FX8350, MSI 970 GAMING, ASUS GTX 1060 3GB, GSKILL 1600 MHz 8 GB RAM, 2 SSD ve 2 HDD.
Windows 10 64 bit işletim sistemi orijinal.

1703 sürüme kadar hiçbir problemim yoktu 1709'a geçtim. önce güncelleme yolu ile PC günde 1 veya 2 kez durduk yere donuyor ve sadece power veya reset tuşu ile işlem yapıyor.

Dedim normaldir güncelleme oldu ya hani klasik Windows sorunu... Temiz kurulum yaptım... Sorun aynı... Oyun veya masaüstü fark etmiyor, sürekli değil ama ne zaman olacağı da belli değil 3 saat sonra 6 saat sonra vs.

Yine bu sefer sıfırlama yaptım. Windows içinden tekrar aynı sorun oluyor. Sistemin içini açıp tek tek parçaları kontrol ettim, sorun yok. Her şey takılı anlamadım gitti. tüm güncellemeler vs. her şey yüklü. Her şey güncel...

Yardım edebilecek biri var mı? olmadı ben 170' ü orijinal yükleme nasıl yaparım? Microsoft sitesinde hep güncel 1709 çıkıyor. Bana link olarak verebilecek biri var mı? USB'den yükleme yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı problem var. Windows 8.1 yüklemeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gençler bu konu son zamanlarda sürekli kullanıldı. 1709 yüksek boyutlu bir güncellemedir ve güncelleme yoluyla bazı sıkıntılar çıkarabilir. En güvenli ve sağlam yolu temiz kurulum yapmaktır. Emin olun temiz kurulum yaptığınızda 1709 sıkıntısız olacaktır.

Dedim normaldir güncelleme oldu ya hani klasik Windows sorunu... Temiz kurulum yaptım... Sorun aynı... Oyun veya masaüstü fark etmiyor, sürekli değil ama ne zaman olacağı da belli değil 3 saat sonra 6 saat sonra vs.

Temiz kurulum fayda etmiyor. Ben mavi ekran ve ekrana görüntü alamama sorunları yaşadım. Bu son güncelleme çok dengesiz geldi. Insider sorunsuzken final sürüm sorunlu çıktı.

Temiz kurulum fayda etmiyor. Ben mavi ekran ve ekrana görüntü alamama sorunları yaşadım. Bu son güncelleme çok dengesiz geldi. Insider sorunsuzken final sürüm sorunlu çıktı.
Ben tüm makinelere kurdum hiç birinde sorun çıkmadı. Arkadaşlarım kurdu hiç birinde sorun yok. Yani Windows bana başka, size başka mı gönderiyor? Sorun yazılım değil de donanımda olabilir. Zaten benim evde ki laptop'ta sorun çıktığı için temiz kurulum yaptım. O dahil hepsi normal şuan. Bu arada temiz kurulum yaptım dediğini okumamışım.

Konu hakkında bilgim yok ama benim de kendi makinem hariç kurulum yaptığım bilgisayarların tamamı sorunsuz çalışıyor. Ama istisnalar burada kaideyi bozuyor. Kendi makineme uyguladığım fark şu:
  • Kurulum dili İngilizce,
  • Cortana aktif ve her zaman beni dinliyor,
  • Microsoft hesabı kullanırken otomatik oturum açmaya ayarladım şifre sormuyor.
Bunun dışında diğer makinelerden farkı yok. Donanımsal olsaydı diğer işletim sistemleri de sorun çıkarırdı. Örneğin Windows 10 Insider 1703 veya Windows 7...

Yazılımsal olabilirse mesela ne olabilir? Düşündüm, temiz kurulumdan sonra her hangi bir yazılımsal olabilecek problem aklıma gelmedi ama yinede olabilir. O dediğiniz sebeplerinde sorun teşkil edeceğini hiç sanmıyorum. Benim de 1607 de sorun vardı. Ama HDD de kötü sektör olayı var mı bir baksın derim.

SSD var ama herneyse. Şimdilik önemli değil. Windows 10 ile son 3 kurulumumda Windows Update'in düzgün çalışamaması gibi sorunlar yaratıyordu. Şu an Windows 7 kurdum ve sorunlar düzelene kadar kullanacağım. Belki de yıl boyu kullanırım ama son sürümden daha kararlı bir sistem.

Bak işte o sorun kurulumdan hemen sonra bende oluyor. Sadece ilk güncelleme sırasında oluyor, sonra sorun düzeliyor. SSD neredeyse tamamı doluysa performans düşüşü olur. Benim SSD var fakat HDD'den bir şey açarken kötü sektör yüzünden takılırdı.

yine temiz yükleme yaptım sadece 1 oyun yükledim pc ye 6-7 program yüklü sadece 4 gün sonra tekrar 1 kez dondu kaldı pc tekrar anlam veremez oldum yani böyle birşeyin çözümü nasıl olur kim anlar nereden bakılır donma ya neden olan şeyi nasıl anlarım fıttırıcam artık.

sorunun çözümünü 1703 ü yükleyerek buldum 1709 sorunlu daha uzun bir müddet fixlenmedikçe yüklemeyeceğim. demek ki temiz kurulum ile de alakası yok 1709 da donma yaşayan pc neden 1703 de donmuyor demek ki bir problem var. herkes de bu sorun olmayabilir ama yaşayan insanlarda var. ne yazık ki Windows da android telefonlar gibi sürekli güncelleye güncelleye berbat bir hale geliyor hem insanlara gereksiz işler çıkartıyor hemde yük.. ayrıca belki benim pc donma yüzünden donanımsal olarak da yıpranıyor. yazık yani o kadar bastığımız her reset tuşuna yazık. ssd ye 10 günde kaç format atıldı bunun yıpranma payı ne olacak? zaten şu ana kadar hangi güncellemeyi temiz kurulum yüklemediysem sorun çıktı sonra temiz kurulum yapınca düzelirdi bu sefer o kadar kötü çıkış yapmışlar ki resmen rezillik... ayıp be.. bence boş boş övmek yerine artık insanlar kaliteyi sorgulayıp biraz eleştirmeli 6 ay dolmadan eskisi düzelmeden güncelleme bu nasıl bir mantık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…