Windows 10 1709 kilitlenme ve donma sorunu

İşlemci: AMD FX8300
Anakart: gigabyte 970a-ds3p
Ekran kartı: ASUS STRIX RX 570 4GB OC
Arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var sistem kilitleniyor. 4 aydır bilgisayarım da kilitlenme oluyor. Daha önce GTX 1050TI kullanıyordum sıkıntı yoktu yeni RX 570 i aldıktan sonra sistemim kilitlenme yaptı windows 10 yükledim sıfırdan sistemim 4 aydır kilitlenme yapıyor. Oyunlarda yapmıyor genellikle bilgisayarda gezinirken oluyor 1-2 günde bir. Sıkıntıyı çözen oldu mu? Neden oluyor bu hata?

sorunu çözebilen oldu mu? seneler olmuş bende senelerdir bu sıkıntıyı yaşıyorum canıma tak etmeye başladı 1803 sürümündeyim aniden donuyor ekran tek renk oluyor höparlörden parazit sesi geliyor reset atmadan düzelmiyor. bilgilerimi alacak kadar flash belleğim olsa windows 8 e geçeceğim bir de önceki araştırmalarımda Anakartın güney köprüsü arızalanmış olma ihtimali var demişlerdi psu da değişecek yazmışlar...

sorunu çözebilen oldu mu? seneler olmuş bende senelerdir bu sıkıntıyı yaşıyorum canıma tak etmeye başladı 1803 sürümündeyim aniden donuyor ekran tek renk oluyor höparlörden parazit sesi geliyor reset atmadan düzelmiyor. bilgilerimi alacak kadar flash belleğim olsa windows 8 e geçeceğim bir de önceki araştırmalarımda Anakartın güney köprüsü arızalanmış olma ihtimali var demişlerdi psu da değişecek yazmışlar...
1809 sürümüne yükseltmeyi dene.

@mistercoff

Görüntünün, sesin ve işlemlerin anında gitmesini işlemci veya bellek arızasına bağlayabiliriz. Memtest86 ile RAM'leri test edin. Sorun çıkmazsa sorun işlemci, anakart, PSU üçlüsünden birinde. PSU sorunlu olursa kendini bariz belli eder, markası kötüyse şayet sorun direk PSU olabilir. Yeterli olup olmadığını kontrol edin. Şahsen ben anakarttan şüphelenirdim. Mümkünse farklı bir işlemci ile test etmelisin. Sorunun yazılımsal olduğunu sanmıyorum.

Valla bende sorun yok sisteminiz de bir sorun olmasın ? İmzamdaki sistemi kullanıyorum işlemci ve anakartımız aynı şuan 1 haftadır 1709 kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı