Windows 10 1709 kilitlenme ve donma sorunu

Hocam çaresi yok 2 gün önce yükleyim belki düzelmiştir dedim hayla devam ediyordu 1709 sürümünde sorun, tekrar 1703 sürümüne dönmek zorunda kaldım. Sanırım bu sorunu yasayan herkez fx işlemci kullanıyor.

Sorun yazılımsal ve
çözüm eski güncelleme ise sevineceğim
çünkü donanımsal ise büyük sorun benim için
donanımsal sorunda hangi parça sorun çıkartıyor tespit etmek ayrı der
çözmek ayrı bir masraf

peki 1703 sürümüne dönmeyi deneyip sorun çözülecek mi bakacağım

Son düzenleme:
Sıkmayın canınızı sorun yazılımsal, ilerleyen güncellemeler ile giderilir illaki şimdilik 1703 sürümü sorunu çözüyor.

Windows 10 Donma Kilitlenme Sorunu ve Çözümü
Benim yaşamış olduğum donma sorununda mouse işaretçisi dahil her şey kilitleniyordu
Klavyeden ctrl + alt + delete bile çalışmıyordu,
Mecburen reset etarak pc yi çalıştırmak zorunda kalıyordum.
Sorunun ne olduğunu çözene kadar çok uğraştım ve sorunun donanımsal olmadığını tesadüfen farkettim:
Problem olan şey şu windows 10'un kullanıcı adı dışında bir de bilgisayara otomatik olarak vermiş olduğu bir ad var; DESKTOP-00000 gibi
Bu adı değiştirdiğiniz zaman pc de random donmalar başlıyor.
Güncellemelerle bu sorun çözülene kadar pc adını kesinlikle değiştirmeyin...

@svstrgmr Gerçekten çözüldü mü sorun bu şekilde? Sonrasında tekrar yaptı mı? Eğer öyleyse bende bi yükleyip deneyeceğim.

@svstrgmr Gerçekten çözüldü mü sorun bu şekilde? Sonrasında tekrar yaptı mı? Eğer öyleyse bende bi yükleyip deneyeceğim.
Evet şu ana kadar donma kilitlenme sorunu yaşamadım
ama belirteyim ki 1703 güncellemesi yüklü ve 1709 da denemedim.
1703 de de donma kilitlenme sorununu yaşayınca farkettim.
bilgisayar adını değiştirince sorun oluştu.
Yeniden 1703 ü yükledim ve bilgisayar adını değiştirmeyince sorun çözüldü.

Teşekkürler hocam bende bugün yükledim 1709 sürümünü deniyorum bakalım.

Ben google hesabım ile windowsu açtım. Pc ismine kendi ismimi yazmıştım. Nasıl düzeltebilirim? Hesaptan çıkmak yada isim değiştirmek sorunu düzeltir mi?

Ben google hesabım ile windowsu açtım. Pc ismine kendi ismimi yazmıştım. Nasıl düzeltebilirim? Hesaptan çıkmak yada isim değiştirmek sorunu düzeltir mi?
Bilemiyorum ben bastan yüklemiştim

Tekrar donma yaşadım ve güncellemelere bakinca farkettim otomatik güncelleme yapmış.
Güncellemelerin otomatik yüklenmesini nasıl kapatabilirim.

Yalnız dikkatini çekerim kullanıcı hesabı adı ile bilgisayar adı aynı şeyler değil w10 da
onun için kullanıcı hesap ismini değiştirmene gerek yok

Windows update'i komple kapatmanız lazım. Win+R basıp "services.msc" yazıp entarlayın çıkan ekrandan Windows update'i bulup sağ tıklayıp özellikler penceresinden devredışı bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…