Windows 10 1803 Güncelleme Sorunları

sawacrow

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
4-5 farklı bilgisayara Windows 10 kurdum, karşılaştığım farklı farklı ve tuhaf hatalar mevcut, onları yazıp bilginiz varsa yardımınızı rica edeceğim.

1. Windows Media Creation Tool yardımı ile ISO indirdiğimde 1803 sürümünü vermişti ama 2. indirişimde farklı bir sürümünü verdi. Buradaki mantığı anlayamadım.
  2. Eski sürümlü Windows 10'lu güncelleştirmeye çalıştığımda sürekli hata verdi. Hata kodunun çözümlerini tek tek denedim çözemedim. Sıfırdan Windows 10 kurmam gerekti hep.
  3. Masaüstündeki simgelerin gelmeme sorunu, sağ tıklayınca donması vs.

Evdeki bilgisayarımda bir sorun yaşamadım ama şirketteki bilgisayarlarda yukarıdaki hatalarla karşılaştığım için Windows 7 ile devam ediyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Media Creation Tool'da hangi ISO'yu secersen onu indirir, kafasina gore farkli ISO'lar vermesi soz konusu olamaz. 1803, 1709, 1703 sürümlerini secebiliyorsun diye biliyorum, hangisini secersen Server'deki buildli halini indirir.

2. Windows Update hata veriyorsa ve yapilacak her seyi denediysen (cache temizleme, windows update fixtool ile duzeltmeye calisma vs.), direkt olarak Microsoft'un sitesindeki update tool ile de update deneyebilirdin (hala deneyebilirsin).

3. Masaüstündeki simgelerin gelmemesi de baska bir hatanin sonucudur. Sag tiklayinca donma sorunu guncel suruculeri kullandigin taktirde cozuluyor.

Cevap için teşekkürler.

1-Güncel Media Creation Tool'ı kullandım lakin sadece pro ve bit seçenekleri vardı sürüm seçeneği yoktu.

2-Update tool'u denemiştim işe yaramamıştı.

3-Driver olayını hiç denemedim bir daha ki sefere denerim.

@Mikael Media Creation Tool ilgili sürümü seçmeye izin vermiyor bu sıralar. Ben de dün akşam format atmak için birkaç gün önce Win 10 64Bit Pro sürümü istedim sevgili araçtan ve 1709 indirdiğimi ümit ediyordum. Dün gece kurulum yapınca 1803 indirdiğini gördüm.

@sawacrow Belirttiğiniz hatalar çözülemeyecek sorunlar değil. Update hatalarını Update fix tool çözebiliyor. Belki lisans ile ilgili bir probleminiz vardı ki bana öyle geliyor.

Kilitlenme sorunları da arkadaşın dediği gibi bir kaç güncelleme ile çözülebileceği gibi yine bana %100 disk kullanımı kasması gibi görülmekle beraber lisanslamada KMS gibi araçlardan kaynaklanmakta.

1. Sadece Windows 10 ve Windows 10 Pro sürümlerinin verilmesi zaten normal. Home/Education/Enterprise gibi sürümler kuracaksan Windows 10, Pro kullanacaksan da Windows 10 Pro indiriyorsun. Sende olacak sürüm lisansi girdikten sonra belli oluyor.

2. Update tool da ise yaramiyorsa sistemde bir sorun vardir. Guvenli modda baslatip update deneyebilirsin, bu da olmuyorsa ISO ile yukseltme deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…