Windows 10 1803 mavi ekran sorunu

polsi

Decapat
Windows 10 1803'ü temiz bir şekilde kurmak için bilgisayarıma format attıktan sonra 3 günde 3 kere mavi ekran hatası aldım. Daha öncesinde 1 senedir Windows 10 kullanıyorum ve hiç almamıştım. Fakat 3'ünü de Fortnite oyununda aldım. 2'si oyun başlamadan 1'i oyun açıldıktan sonra. Bilgisayarımı formatlarken sadece SSD kısmını biçimlendirdim. Oyunlarım HDD'deydi ve tekrar herhangi bir yükleme yapmadım. Acaba tekrar formatlasam ve komple bütün diskleri biçimlendirip sıfırdan her şeyi indirsem düzelir mi? Önceki minidumplar silinmiş galiba sadece sonuncusu var.
Link: Minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'da birkaç kere (3-4 veya 5 defa) mavi ekran aldım. Sürüm aynı. Desktop pc'de ise hiçbir zaman mavi ekran almadım. Donanımdan oluyor gibi geliyor bana mavi ekran hataları veya yazılımsal çakışmalar anlık olarak buna imkan tanıyor. Tam olarak çözemedim işin aslını.

Battle Eye kaynaklı gözüküyor bu mavi ekran hatasında. Battle Eye'i kaldırın. Sorun düzelmezse tekrar mavi ekran hatası aldığınızda yeni .dmp dosyalarının hepsini ekleyin.
Battle Eye anti-cheat oynadığım oyunlarla beraber geldiği için direkt olarak kaldıramıyorum galiba. Oyunu yüklerken temiz bir kurulum yapmadığım için Battle Eye sıkıntı çıkarıyor olabilir mi ?

Olabilir. Temiz kurulum yapın. Tek bir mavi ekran hatasında gözlemlenen yazılımsal olarak bu uygulamadan kaynaklandığıdır.
Minidump2
Bugün tekrar mavi ekran aldım temiz kurulumdan sonra hiçbir sorun olmadı bugün oyuna gelen güncelleme sonrası ilk açışımda tekrar mavi ekran aldım. Devamında oyunu açmayı denediğimde unreal engine 4 crash reporter geldi önüme oyun tekrar hata verdi. Şu an oyun tamamen açılmıyor galiba yine BattleEye ile ilgili bir mavi ekrandı.

Rapora bakmadım. Sorun Fortnite kaynaklı. Yabancı platformlarda da durumu çok dile getirdiler, burada da benzer durumu yaşayan üyelerimiz çok.

Fortnite 5.0 güncellemesi ile beraber gelmiş. BattleEye ile bir uyumsuzluğu var. Yeni bir güncellemenin çıkmasını bekleyin. Sisteminizde bir sorun yok.

Sıkıntılı bir sürüm tavsiyem 1703 veya 1709 sürümüne geçin.Ne zaman 1803 sürümüne güncellesem ya oyun oynarken mavi ekran hatası ya da disk %100 kullanımı hatalarıyla karşılaşıyorum temiz kurulum yapmama rağmen.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı