Çözüm Windows 10 1803 sonrası kilitlenme sorunu

• Konuyu başlatan Silinen üye 165690
  • Başlangıç Tarihi
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
S

Silinen üye 165690

Ziyaretçi
Windows 10 1803 güncellemesini aldıktan sonra makinem kilitlenmeye başladı. Ctrl + Alt + Del bile çalışmıyor tek çare olarak güç düğmesine basıyorum uykuya alıyor geri açınca normalleşiyor. Kafam takıldı. Microsofttan temiz windows indirdim. Temiz kurulum yaptım yine kilitleniyor.

Güncellemeden sonra normalde internette gezerken nvidia ekran kartım devreye girmezdi. Şimdi ekran kartım sürekli çalışır durumda. CPU ısısı yüksek çözüm olarak fanları maksimumda çalıştırıyorum. Güncelleme öncesi ısısına ancak bu şekilde iniyor. Var mı fikri olan.

Sistem MSI GE72VR 7RF

• İşlemci i7 7700HQ
  • RAM 32 GB DDR4
  • Ekran kartı GeForce GTX 1060 3 GB
  • 750 GB SSD
  • 17.3' 120Hz ekran

Bu arada oyunlarda FPS düşüşü de var. Söylemeyi unuttum windows 10 orijinal daha doğrusu 50 liralık OEM sürüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunun sebebi Microsoft'un uzun zamandır çözmediği "sağ tık sorunu". 1803 ile birlikte olay artık çok daha kötü bir duruma geldi ve cihaz kilitleniyor. Sadece fareyi hareket ettirebiliyorsunuz.

Sorunun kaynağı da ekran kartı sürücüsünün çökmesi.
  • Geçici Çözüm:
Bu sorun olduğunda Ctrl + Windows + Shift + B tuşlarına basın (sıralama önemli değil). Bu işlem ekran kartı sürücüsünü sıfırlıyor.
  • Geçici Çözüm 2:
Windows Insider sürümü 17661'de bu sorun yok. Ona geçebilirsiniz.

Kalıcı Çözüm:

8 Mayıs 2018'de Microsoft'un sorunu çözen bir yama yayınlamasını bekliyoruz.

1803 sürümünü sadece güncelleme yaptığımda kilitlenme oluyordu, sonra temiz kurulum yaptım artık kilitlenme olmuyor fakat bu seferde ekran kartının sürekli devreye girmesi bende de başladı.

Benim z370 hero ve 8700k lı sistemde de aynı durum mevcut. Yeni gelecek güncellemeyi bekliyorum.

Windows Insider sürümü 17661 sürümüne nasıl geçeceğiz?

Bugün gelen güncellemeden sonra düzeldi.

Evet bu gece ilk kez benimde sağ tık yaparken sistemim kilitlendi.

Görev yöneticisi açılmadı.
Ctrl + Alt + Del yaptım oda açılmadı.
Alt + F4 yaptım işlemedi.
PC kapat ve yeniden başlat komutu da çalışmadı.

En son kasamda bulunan reset tuşuna basarak PC reset atabildim. Halbuki yeni gelen bu geceki güncellemeyi kurarken oldu bunlar.

GeForce baktım simgesi kaybolmuştu.

Dün gece en son güncellemeyi yaptım. Sabah bilgisayarı açtığımda resimde görüldüğü gibi Dragon Center GPU'da çalışıyor görünüyor.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dün gece bir güncelleme daha aldı şimdilik kilitlenme sorunu yaşamadım. Diğer sorunları da bir kaç gün izledikten sonra burada paylaşacağım.

Dün gece en son güncellemeyi yaptım. Sabah bilgisayarı açtığımda resimde görüldüğü gibi Dragon Center GPU'da çalışıyor görünüyor. Eki Görüntüle 296904
Dragon Center'İ kapatıyorum bilgisayarı uykuya alıyorum açtığımda GPU'da otomatik çalışmaya başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…