Windows 10 1809 Sonrası Ses Sürücü Sorunu

TechnoWar

Hectopat
Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar.

Başlıkta belirtmiş olduğum gibi dün akşam 1809 güncellemesini yapıp PC kapattıktan sonra, bugün her şey güzel derken ses problemi ile karşılaştım, ses hoparlörden değil de monitörden geliyordu, ayarlardan kontrol ettiğimde ise kulaklık (USB) ve monitör (HDMI) seçİmleri varken 3.5 jack girişli hoparlörim gözükmüyordu.

375459

Bunun üzerine sorun gider yaptığımda ''Bulunan sorunlar: hoparlör ve kulaklık aygıtının fişi takılı değil'' diye bir hata ile karşılaşıyorum, ancak dikkatlice kontrol ettim ne ses kartının bağlantısında nede hoparlör bağlantılarında bir sorun yok, zaten hata direk güncellemeden sonra oldu kablolarla ilgili bir olay olmadı hiç.

Devamında netten araştırma yaptım, söylenenleri yapıp ses kartı (Realtek) sürücüsünü kaldırdım ve yenisini yükledim sorun düzelmedi onu tekrar kaldırıp eskisini yükledim yine değişen bir şey olmadı acaba sürücü kaldırış ve yükleme şeklim mi yanlış yada kurduğum sürücü mü yanlış emin olamıyorum. (anakartın sitesinden indirdim sürücüyü)

Nette yazan bir başka çözüm olan denetim masası - ses - kayıttan yürüt sekmesinde hiçbir simge yer almıyor, adamlarda aynı yerde sağ tıklayıp gizlileri simgeleri göster deyip görünür olmayan simgeleri gösteriyor ve aktif olmayan hoparlörü aktif ediyorlar, ancak fotoda gözüktüğü üzere bende simgeler zaten gözükür durumda ancak takılı değil yazıyor ama sorunda bu zaten takılı. Bütün kablolar ve simgeye tıkladığımda her şey silik yazıyor müdahale edemiyorum.

375463

Sürücüler bu şekile duruyor.

375464

Sisteme format atmak istemiyorum kesinlikle.
Sistem geri yukleme yaptim sorun devam ediyor

Anakart: MSI B350 Tomahawk (Realtek Sürücü)

Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı