Windows 10 1903 Geç Açılmaya Başladı

Queph

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 1903 MSDN kullanıyorum. İlk başlarda Windows açılış hızında bir şey yoktu, BIOS ile beraber 25-30 saniyede açılıyordu. Sonra ne olduysa açılış hızı yavaşladı. BIOS'ta sorun yok aynı hızda geçiyor. Windows logosu gelince bi 30 saniye bekliyorum. Sonra siyah ekranda dönen yuvarlaklarla birlikte 5-6 saniye bekliyorum. En son "Hoş Geldiniz" yazısında 5-6 saniye bekliyorum. Açıldıktan sonra herhangi bir yavaşlama sorunu yok. Msconfig'den "Tanılama Başlangıcı" seçeneğini seçsemde, süre değişmiyor. Açılışta başlatılan programları kapattım hala aynı.

Sistem:
Adata SU650 480 GB
Ryzen 5 1600 3.8 GHz
MSI GTX 1050 Ti
MSI B450M Bazooka
Corsair 2x8GB 3000 MHz
Windows 10 1903 (18362.30)

SSD'ye performans testi yapabilir misiniz? Belki SSD hızlarında bir sıkıntı vardır. SU650 son zamanlarda sıkıntı yaşatan bir SSD. Hız sıkıntısı yaşayan ve sonrasında bozulan bir kaç tanesi ile karşılaştım. Bu testi CrystalDiskMark kullanarak yapabilirsiniz.

Eğer hızlarda bir sıkıntı yoksa HDTune ile tarama yapın. Bir sıkıntı varsa orada da gözükebilir. Bunlardan sonra sorun devam ederse başka çözümler denenebilir.

Ayrıca sorun Windows'tan da kaynaklanıyor olabilir.

SSD'ye performans testi yapabilir misiniz? Belki SSD hızlarında bir sıkıntı vardır. SU650 son zamanlarda sıkıntı yaşatan bir SSD. Hız sıkıntısı yaşayan ve sonrasında bozulan bir kaç tanesi ile karşılaştım. Bu testi CrystalDiskMark kullanarak yapabilirsiniz.

Eğer hızlarda bir sıkıntı yoksa HDTune ile tarama yapın. Bir sıkıntı varsa orada da gözükebilir. Bunlardan sonra sorun devam ederse başka çözümler denenebilir.

Ayrıca sorun Windows'tan da kaynaklanıyor olabilir.
Testleri yapıyorum, detaylı resimlerle geri dönüş yapacağım.
Yapabildiğim bir çok testi yaptım. Kusura bakmayın size de zahmet oluyor.
Ek Açıklama 2019-05-14 123248.png

HDTune Error Test: HDTune Hata:
Ek Açıklama 2019-05-14 125354.png Ek Açıklama 2019-05-14 130302.png
Diğer HDTune testleri: SSD'yi ikiye ayırdığım için write testlerini yapmama izin vermedi.
hdtune read test.png read.png
CrystalDiskMark;
Boyutu büyük olan bölüm: Boyutu küçük olan bölüm 2. testi:
b diski.png c diski tekrar.png
ATTO 256MB 2. Test:
atto test2.png
Bu arada Windows boyutu düşük olan bölümde.

Son düzenleme:
1903 sürümüne temiz kurulum ile mi geçtin ?
Evet.
ADATA sorunlu ondan kaynaklanıyor sandım ama Samsung 860 Evo'ya yükledim Windows'u ilk başlarda 15-17 saniyede açılıyordu. Şimdi 1 dakikaları buluyor. 1809'a geçip denedim yine aynı. Sorun ne olabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı