Windows 10 1903 Resmi Sürüm Ne Zaman Gelecek ?

Merhaba .ben Receb abinin verdiği dogrultular neticesinde yükledim gayet güzel ve harika.1903.113 en stabil sürücü sanırım .benim merak ettiğim isteyen tabiki yükler istemeyen yuklemez bekler .ama başka bir sürüm mü yayinlacak acaba onu merak ediyorum .Receb abinin verdiği Microsoft'un orijinal isosunu yükledim .acaba bilen biri varsa oda vardir aydinlatirsa sevinirim .bu arada donma yok bende.
Recep abi acaba 1903.113 ne zaman gerçek bir uptade olarak tam olarak gelebilir .Recep abi teşekkür ederim. Her zaman en iyi ve en mükemmel olan herşeye evet derim .inşallah yakın bir zamanda 1903 .113 daha da iyi olur.

Söylemekte fayda olduğunu düşündüğüm bazı hususlar var. İlk olarak 1903 MSDN sürümünü Türkçe olmasına rağmen test maksatlı olarak buradan indirdim ve kurdum. 1809'da hatrı sayılır FPS drop sorunum vardı ve sadece bu yüzden kurdum, şimdi iyileşme var mı ? Kesinlikle. 12-18 arası FPS artış görüyorum oyunlarda. Devam edeyim, Recep Bey'in söyledikleri yanlış olmamakla birlikte eksiklikleri var. Sürüm her ne kadar stabil görünse ve official release'den farkı olmayacağı söylense de buna katılamayacağım. Şu anda bug'lar mevcut ve bunlar insiderlar tarafından rapor edilmekte. Örneğin görev çubuğunda bulunan kişiler ya da "ara" ikonlarını gizlemenize rağmen 3-4 saniye içerisinde kendiliğinden tekrar beliriveriyor. Windows update center hiçbir erişilebilir update olmasa da "güncellemeleriniz var" diyerek sizi uyarıyor ve bunları indirmeye çalıştığınızda da "zaten güncelsiniz" diyerek troubleshooter çalıştırıyor. 🧐

Bundan başka, gece ışığı ayarlarında sıcaklık ayarlarını yapmanıza rağmen bilgisayarınızı her yeniden açtığınızda bu ayar sıfırlanıyor ve tekrar yapmanız gerekiyor. Posta uygulamasını severek kullanan biriyim ve aynı problem burada da var. Kaydettiğim e-posta hesaplarım her yeni login oluşumda sıfırlanıyor. İlk gözlemlerim bu sürümün "ayarları hatırlamadığı" yönünde bir sorun taşıyor olması. Ek olarak gpedit.msc komutu SL versiyonlarda aktif değildi ancak bir regedit anahtarı ile bunu aktif kılabiliyordunuz, şimdi bu da gitmiş. RIP

Bence asla aceleye gerek yok, kesinlikle Microsoft'un indirmeye sunacağı sürümü beklemek gerekir. İsteyen elbette indirip kurabilir ve sonraki patchleri bekleyebilir ancak bu sefer de gereksiz updateler ile şişmiş bir OS çıkacak ortaya.

Belki pozitif olarak söyleyebileceğim tek husus explorer'daki gözle görülür iyileşme ve hızlanma. Tepki süresinde muazzam geliştirmeler var ve çok beğendim. Son olarak belirtmek istediğim, sıfırdan temiz bir kurulum ile bu 1903 çok yanlar yakar.😉

Daha önce bahsi edildi mi bilmiyorum ama işe yarayabilecek bir tool var ve linkini paylaşacağım. Windows media creation tool'dan daha fonksiyonel ve Rufus kullanacak arkadaşlar için harika bir ISO downloader. Ve evet, official isoları çekiyor.

Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

1903 Sürümünde Windows Arama Görseli Değişmiş onu Beğenmedim. Önemsiz, fakat ince ayrıntılı düşünenler için rahat edici olsa gerek. (Benim gibi)

Dosya Ekleri

• ScreenShot_20190518024728.png
    ScreenShot_20190518024728.png
    150,8 KB · Görüntüleme: 91
1903 Sürümünde Windows Arama Görseli Değişmiş onu Beğenmedim. Önemsiz, fakat ince ayrıntılı düşünenler için rahat edici olsa gerek. (Benim gibi)
Cortana'nın desteklendiği Windows 10 sürümlerinde Cortana arama çubuğu ve start menüsü ayrıldı 1903 ile birlikte. Ve evet katılıyorum, çirkin bir durum. Zaten Cortana'yı kullanamayacak olan dil sürümlerinde bu ayrık seçeneği sürdürmenin ne gayesi olabilir ? Estetik algısı gelişmiş ve kimi durumlarda da takıntı halini alabilen kullanıcılar için can sıkıcı bir görüntü oluşturuyor. (Bizim gibi) 😎 Dikkatiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı