Windows 10 1903 Sonrası Ekran Parlaklık Sorunu

Makaleler
1
Selamlar arkadaşlar. Windows 10 1903 sürümünde ekran parlaklığı seçeneği tek seçenek olarak yapılmış. Yani önceden 1809,1803 gibi önceki sürümlerde notebook şarja takılı iken ekran parlaklığı mesela %100 ama şarjdan çıkarınca pilde çalışırken %50 parlaklıkta oluyordu. Fakat bu yeni 1903'de şarjda takılı ve takılı olmadan parlaklık biz ne seçersek o parlaklıkta kalıyor yani 2 farkı kullanım için tek parlaklık sunuyor ve bu da her defasında parlaklığı ayarlamama sebep oluyor.

Masaüstü > sağ tık > görüntü ayarlarından parlaklığı ayarlayabilmen gerek. 1903 sürümüne temiz kurulum ile mi geçtin ve GPU güncel mi ?
Siz yanlış anladınız sanırım benim parlaklık ayarlaması ile bir sorunum yok. Sorun şu şekilde şimdi bilgisayar şarja takılı ve ekran parlaklığı %100 olarak ayarladım diyelim. Şarjdan çıkardığımda ise %50'ye ayarladım diyelim. Fakat daha sonra şarja taktığımda parlaklık %100 olmuyor en son ayarladığım düzeyde kalıyor. Önceki sürümlerde bu şekilde değildi pilde çalışırken parlaklık ayrı bir değerde kaydediliyordu şarja takılı iken ayrı bir değerde kabul ediyordu.

Sitedeki RTM sürüm olarak verilen MSDN ISO ile 2 hafta önce temiz kurulum yaptım. Sürücüler güncel.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı