Windows 10 2019 vs 2021

EREN2702

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 8.1 32-bit, İntel Core 2 Duo 2.00 Ghz, 222 GB HDD, NVIDIA Geforce 9200m GS, Laptop.
Meslek
Öğrenci
Sizce hangisi daha hafif. Sistemim 3 GB RAM HDD Intel Core 2 Duo 2.00 GHz. Şu anki sistemim Windows 8.1 aşırı sıkıldım artık yeni bir işletim sistemine geçmek istiyorum. Bu arada ltsc sürümü yazmayı unutmuşum.

Windows 10 2021, yani Windows 10 21H1 sürümünü HDD, E8400 işlemci ve 3.25 GB RAM (normalde 4 GB ancak BIOS yazılımındaki bir hata nedeniyle eksik gözüküyordu) ile birkaç ay kullandığımı hatırlıyorum. Maalesef epey yavaş çalışıyor, kasayı tekmeletiyordu. Mümkünse Windows'ta kalmakta sizi mecbur bırakan bir durum yoksa Linux Mint gibi Linux dağıtımlarına yönelin. Yine biraz yavaş olur ancak donma, çökme Windows'a göre muhtemelen daha az olacaktır.

Windows 10 2021, yani Windows 10 21H1 sürümünü HDD, E8400 işlemci ve 3.25 GB RAM (normalde 4 GB ancak BIOS yazılımındaki bir hata nedeniyle eksik gözüküyordu) ile birkaç ay kullandığımı hatırlıyorum. Maalesef epey yavaş çalışıyor, kasayı tekmeletiyordu. Mümkünse Windows'ta kalmakta sizi mecbur bırakan bir durum yoksa Linux Mint gibi Linux dağıtımlarına yönelin. Yine biraz yavaş olur ancak donma, çökme Windows'a göre muhtemelen daha az olacaktır.

Hayır LTSC sürümünden bahsediyorum. Windows 10 LTSC 2019 vs 2021.
Bir de ben normal Windows 10 Pro yüklemiştim en fazla boşta 1.25 GB RAM kullanıyordu. Yavaş olduğu için LTSC sürümünü yükleyeceğim.

Tabii ki de 2019 daha hafif.

2021 yüklesem ne olabilir ki o kadar yavaş mı? Pro'dan hızlı olsun yeter benim için. Bir de RAM kullanımı Pro'ya göre azsa tamamdır.

Hayır LTSC sürümünden bahsediyorum. Windows 10 LTSC 2019 vs 2021.

Bir de ben normal Windows 10 Pro yüklemiştim en fazla boşta 1.25 GB RAM kullanıyordu. Yavaş olduğu için LTSC sürümünü yükleyeceğim.

2021 yüklesem ne olabilir ki o kadar yavaş mı? Pro'dan hızlı olsun yeter benim için

Aralarında ki performans farkını bilmiyorum, ancak dediğim gibi 2019 2021'den daha hızlı. 2021'de daha fazla özellik, daha fazla eklenti var çünkü.

Sizce hangisi daha hafif. Sistemim 3 GB RAM HDD Intel Core 2 Duo 2.00 GHz. Şu anki sistemim Windows 8.1 aşırı sıkıldım artık yeni bir işletim sistemine geçmek istiyorum. Bu arada LTSC sürümü yazmayı unutmuşum.

2016 LTSB öneririm bobponyden orijinal olarak indirebilirsiniz o sisteme iyi gider. Benzer sistem var RAM kullanımı 800 MB. Güncellemeleri kapatın ama Search hizmetini kapatın Regedit'ten Defender'i kapatın. Günlük kullanımda 10 sayfa açıyorum kasma olmuyor yani normal Windows'a göre çok daha iyi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı