Merhaba. Bugün Windows 10 2021 LTSC sürümünü Samsung NC110 laptop üzerinde inceleyeceğiz.
Ekran kartı: İşlemciye gömülü dahili ekran kartı.
RAM: 2 GB.
Depolama: 120GB SSD disk.
Kapanış hızı: 13 saniyede laptop kapandı. Bir daha denediğimde ise 14 saniyede laptop kapandı.
Arayüz hızı: Başlat menüsünde takılmalar oluyor. Ama çok da üzmüyor.
Tarayıcı açılma hızı: Firefox tarayıcı 10 saniyede açıldı.
Forumda gezerken sorun yaşamadım. Akıcıydı.
Hiçbir şey açık değilken: 700 MB RAM kullanımı. %5 civarı işlemci kullanımı.
RAM kullanımı gerçekten çok başarılı. Beğenimi aldı.
Masaüstüne 1-2 dakika sonra Microsoft Edge geldi. Ben sildim.
Sistem açılırken çoğu zaman donuyor ve 2-3 dakika bekletiyor ve sinir bozucu oluyor. Üzdü.
Driver konusunda neredeyse hiç sorun yaşamadım. Sadece el ile Intel grafik sürücüsünü kurdum.
Denetim masasında donanım ve aygıt kısmında güç seçenekleri yerinde sadece "dengeli" deçeneği vardı. Belli başlı CMD komutları ile "yüksek performans" seçeneğini ekledim.
(Not: Bu testleri yüksek performans modunda yaptım. Ve Intel grafik sürücüsü uygulamasında güç tasarufunu kapattım)
Görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın. Merak ettiğiniz bir şey olsursa sorabilirsiniz. Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Laptop özellikleri
İşlemci: Intel atom N550.Ekran kartı: İşlemciye gömülü dahili ekran kartı.
RAM: 2 GB.
Depolama: 120GB SSD disk.
Açılış/Kapanış arayüz ve tarayıcı performası
Açılış hızı: 1 dakika 6 saniyede masaüstüne ulaştı. Bir daha denediğimde ise 2 dakika 27 saniyede masaüstüne ulaştı (nedeni ise açılırken donması ve bunu çoğu zaman yapıyor)Kapanış hızı: 13 saniyede laptop kapandı. Bir daha denediğimde ise 14 saniyede laptop kapandı.
Arayüz hızı: Başlat menüsünde takılmalar oluyor. Ama çok da üzmüyor.
Tarayıcı açılma hızı: Firefox tarayıcı 10 saniyede açıldı.
Video testi
YouTube arayüzü 50 Mbps internet olmasına rağmen yavaştı. 720P Video açtığımda ise ses geriden geldi ve takıldı. Görüntü ise sürekli takıldı ve video izlerken yüzümüz gülmedi. Ben bu laptopta onlarca Windows Linux denedim hepsinde böyleydi ama bir kullanıcı bu işletim sistemini yüklerken neyi hedefliyor? Eski sistemde güvenlik güncelleştirmeleri almak ve akıcı video, arayüz olması için. bu sürüm bize bunu çok fazla sunamadı. (Ama videonun yavaş olması laptoptan dolayı)Forumda gezerken sorun yaşamadım. Akıcıydı.
Kaynak kullanımı
Tarayıcı açıkken: Arkada Technopat Sosyal açıkken işlemci %10-%20 gibi geziyor. RAM kullanımı 1.2 GB civarı.Hiçbir şey açık değilken: 700 MB RAM kullanımı. %5 civarı işlemci kullanımı.
RAM kullanımı gerçekten çok başarılı. Beğenimi aldı.
Değinmek istediğim noktalar
İşletim sistemini yükledikten sonra görev çubuğunda Dosya Gezgini dahil hiçbir öge yoktu. Ben ekledim.Masaüstüne 1-2 dakika sonra Microsoft Edge geldi. Ben sildim.
Sistem açılırken çoğu zaman donuyor ve 2-3 dakika bekletiyor ve sinir bozucu oluyor. Üzdü.
Driver konusunda neredeyse hiç sorun yaşamadım. Sadece el ile Intel grafik sürücüsünü kurdum.
Denetim masasında donanım ve aygıt kısmında güç seçenekleri yerinde sadece "dengeli" deçeneği vardı. Belli başlı CMD komutları ile "yüksek performans" seçeneğini ekledim.
(Not: Bu testleri yüksek performans modunda yaptım. Ve Intel grafik sürücüsü uygulamasında güç tasarufunu kapattım)
Görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın. Merak ettiğiniz bir şey olsursa sorabilirsiniz. Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: