Windows 10 20H2 güncelleme sonrası hatalar

İsog3n

Megapat
En son 1909 güncellemesini kullanyordum. Birkaç hafta önce 20H2 güncellemesine geçtim. Anlatacağım sorunun güncelleme ile alakalı olup olmadığını da bilmiyorum. Sürekli bilgisayarı açan birisi değilim ama son birkaç gündür sistemde herhangi bir programı açtığımda mouse yanına dolma işareti olup donuyor. Sadece Steam'i açabiliyorum. Antivirüs programı bile açıldıktan sonra donup hata veriyor. WinRAR, Spotify vs hemen hemen her program bilgisayarım'dan bile işlem yapamıyorum. Windows ayarlar kısmında bile donup hata veriyor. Ne olduğunu ya da nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok. Sadece yakın zamanda güncelleme yapmıştım Bilgisayar'a. Güncelleştirme 1 haftayı geçtiği için eski sürüme de dönemiyorum.. C klasöründe diski temizle tıkladıktan sonra donup hata verdi az önce denediğimde. Sorun neden kaynaklı olabilir? Çözümü var mıdır format dışında? CMD scannow yaptım, "you must be an administrator running a Console session in order to use the sfc Utility." hatası verdi. Yönetici olarak çalıştır dedikten sonra sistemi taradı ve birkaç sorunu düzeltme bildirimi geldikten sonra bile sorun devam ediyor.

Format atarak 20H2 kalıbıyla temiz bir kurulum yapmıştım. Bu tür büyük güncellemelerde yükseltme yapmak sorun çıkarabiliyor. Eskiden Windows XP Servis Pack'lerini yükseltirken de sorun oluyordu.

En son 1909 güncellemesini kullanyordum. Birkaç hafta önce 20H2 güncellemesine geçtim. Anlatacağım sorunun güncelleme ile alakalı olup olmadığını da bilmiyorum. Sürekli bilgisayarı açan birisi değilim ama son birkaç gündür sistemde herhangi bir programı açtığımda mouse yanına dolma işareti olup donuyor. Sadece Steam'i açabiliyorum. Antivirüs programı bile açıldıktan sonra donup hata veriyor. WinRAR, Spotify vs hemen hemen her program bilgisayarım'dan bile işlem yapamıyorum. Windows ayarlar kısmında bile donup hata veriyor. Ne olduğunu ya da nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok. Sadece yakın zamanda güncelleme yapmıştım Bilgisayar'a. Güncelleştirme 1 haftayı geçtiği için eski sürüme de dönemiyorum.. C klasöründe diski temizle tıkladıktan sonra donup hata verdi az önce denediğimde. Sorun neden kaynaklı olabilir? Çözümü var mıdır format dışında? CMD scannow yaptım, "you must be an administrator running a Console session in order to use the sfc Utility." hatası verdi. Yönetici olarak çalıştır dedikten sonra sistemi taradı ve birkaç sorunu düzeltme bildirimi geldikten sonra bile sorun devam ediyor.
İmkanınız varsa kurtarmadan 1909 sürüm olan güne geri çevirip deneyin.
Öyle olduğu zaman update siliniyordu.
Bir ihtimalin daha var format atmadan.
O da şu program ekle ve kaldırdan yüklü güncelleştirmeler sekmesine girip son yüklediğin updateyi silmek.
Bunlar dahilinde deneyip olmazsa formattan başka şansınız yok.
Update sorunlu olabilir olmaya da bilir bilmiyorum 4-5 gündür internet yavaş bende w10 dan dolayı olduğuna eminim telefonda wifi hızlı pc de yavaş gibi vs vs sorunlar sonradan sapıtabiliyor.
En stabil hangi sürüm çalışıyorsa onda kalın driverları güncel tutun yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı