Çözüldü Windows 10 20H2 sürümü düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

D4CHNLQ_06

Hectopat
Yer
Ankara Yenimahalle
Daha fazla  
Meslek
Bakımcı
Arkadaşlar, selamlar. 2010 yılında satın aldığım ASUS cihazım dün akşam Windows 8.1 güncelleme yaparken çöktü ve Windows 10'a yükseltmek zorunda kaldım. Hoşuma gitti, sürüm 1607'e formatladım orijinal haliyle ancak bugün açtım ve cihaz 20H2 sürümüne gelmiş, performansı iyice düşmüştü. Google'a bile yaklaşık 1 dakikada zar zor girdi. 1607'ye geri mi dönmeliyim yoksa Windows 8.1'e mi dönmeli bu makine? Yapabileceğim performans arttırma yöntemleri var mı? Özellikleri aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum. Hayırlı ramazanlar.

-Windows 10 sürüm 20H2.
-4 GB 800 MHz Dual RAM.
-Core 2 Duo T5720 2 CPU.
-GeForce 9300M g 256 MB GPU.
-320 GB HDD (mekanik disk)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Windows 7 Home Premium RAM kullanımı nasıl açıkçası ben 7 kullandığımda starter kullanmışıtm 1 GB RAM ile.
Şimdi fark ettim ASUS'un kendi sitesindede Windows 8.1 64 bite kadar destekliyor en iyisi ben Windows 7'ye düşüreyim cihazı yardımlarınız için teşekkür ederim konu kiltlenmiştir.
Arkadaşlar, selamlar. 2010 yılında satın aldığım ASUS cihazım dün akşam Windows 8.1 güncelleme yaparken çöktü ve Windows 10'a yükseltmek zorunda kaldım. Hoşuma gitti, sürüm 1607'e formatladım orijinal haliyle ancak bugün açtım ve cihaz 20H2 sürümüne gelmiş, performansı iyice düşmüştü. Google'a bile yaklaşık 1 dakikada zar zor girdi. 1607'ye geri mi dönmeliyim yoksa Windows 8.1'e mi dönmeli bu makine? Yapabileceğim performans arttırma yöntemleri var mı? Özellikleri aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum. Hayırlı ramazanlar.

-Windows 10 sürüm 20H2.
-4 GB 800 MHz Dual RAM.
-Core 2 Duo T5720 2 CPU.
"4 GB 800 MHz Dual RAM" şuana kadar dayanabilmeniz büyük başarı.

-Windows 10 sürüm 20H2.
-4 GB 800 MHz Dual RAM.
-Core 2 Duo T5720 2 CPU.
SSD olmadığı ve özellikler düşük olduğu için, Windows 8.1 veya Linux deneyebilirsiniz. Linux tavsiyemdir. :)

Artı -1 Eksi
Arkadaşlar teşekkür ederim ancak Windows 7 orijinal ISO bulamıyorum eğer bulabilrsem Windows 7 Home Premium kurmak istiyorum veya 8.1 hangi sürüm tercih etmeliyim.
SSD olmadığı ve özellikler düşük olduğu için, Windows 8.1 veya Linux deneyebilirsiniz. Linux tavsiyemdir. :)

Kardeşim kullanacak açıkçası Linux nasıl olacak bilmiyorum.

Artı -1 Eksi
Arkadaşlar teşekkür ederim ancak Windows 7 orijinal ISO bulamıyorum eğer bulabilrsem Windows 7 Home Premium kurmak istiyorum veya 8.1 hangi sürüm tercih etmeliyim.

Düz 8.1

Ubuntu tarzı kullandıysanız linux kullanımı size zor gelecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı