Windows 10 21H1'i beğendiniz mi?

Microsoft, yeni verdiği 19043.899 güncellemesi ile söylediğim lafı yutmama sebep oldu.

19043.899 (KB5000842) güncellemesinden sonra artık ne Winver'de ne de Denetim Masası'ndaki Sistem bölümünde 2020 yazmamaya başladı;

Bu arada Denetim Masası'ndaki Sistem bölümüne 20H2 ve 21H1'de erişmek için Sistem linkine sağ tıklayıp Aç demeniz gerekiyor. Normal tıklarsanız Ayarlar arayüzü açılıyor.

Fakat Microsoft gerçekten garip bir şirket. "Microsoft bu değişikliği 2004 tabanlı bir sürüme asla yapmaz" dedim, Microsoft beni yine şaşırttı
O değil de 2004 ve 20H2 sürümlerinde de sonraki kalite güncellemeleri ile Winver'deki 2020 tarihi kalkmış mı olacak? Merak ediyorum.

Hocam ne demek istediniz hiçbir şey anlamadım.

Hocam ne demek istediniz hiçbir şey anlamadım.
Bahsetmek istediğim şey şuydu;

Windows 10'da daha önceden Winver'de "© 2020 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır." yazıyordu.

Fakat KB5000842 güncellemesi ile birlikte buradaki 2020 yazısı kaldırıldı. Bu güncellemeyi yükledikten sonra artık sadece "© Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır." yazıyor.

Bu arada bu güncelleme sadece Insider üyelerine veriliyor. Ben de Insider üyesi olduğum için bu güncellemeyi aldım.

Güncellemeyi kaldır ya da gerçekten Windows 7'ye geç.
Sorunu çözmüştüm, ayrıca bundan sonra Windows 7'ye dönüş yapmayı düşünmüyorum. Ne bu insanlara W7 yükletme çabası biz burada ilerideki sürümleri deneyimlemek istiyoruz insanlar bizi desteği çekilmiş bir sürüme zorluyor. Sistemim de gayet iyi.

Evet öyleydi ama artık sürüm numaraları 20H2, 21H1, 21H2 olarak adlandırıldığı için o ibare gereksiz olmuştu. Bu nedenle kaldırıldı. Sürüm numarasından zaten hangi yıl çıktığı anlaşılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…