Windows 10 21H1'i beğendiniz mi?

Evet, maalesef hala 2020 yazıyor. Fakat bunun sebebi 21H1 sürümünün aynı 20H2 gibi 2004 (Vibranium) tabanlı bir sürüm olması. Yani aynı 20H2'deki gibi özellikler zaten yüklenilen standart toplu güncelleştirmeler ile sisteme ekleniyor fakat kapalı durumda kalıyor. 20H2 veya 21H1 güncellemesini yüklediğinde aslında "Enablement Package" yüklenmiş oluyor ve bunun yaptığı tek işlem ise bu kapalı özellikleri bir kayıt defteri ayarı ile açmak oluyor.
Aslında bu yeni güncellemeler ile onu da 2021 yapabilirler fakat o durumda 2004'te de 2021 görünmeye başlar çünkü işletim sisteminin tabanında değişiklik yapılması gerekeceğinden direkt olarak 2004 tabanındaki Winver yılı değişecektir. Bu da 2004, 20H2, 21H1 fark etmeksizin 2021 görünmesi anlamına gelecektir.

Ayrıca zaten Microsoft yeni gelecek büyük 21H2 güncellemesinin Insider derlemelerinde Winver'deki yılı tamamen kaldırdı. Örnek bir fotoğraf; (resmi BetaWiki'den aldım)
Eki Görüntüle 919160

Artık gördüğünüz gibi sadece "© Microsoft Corporation" yazıyor. Yani Microsoft gerçekten 2004 tabanında da değişiklik yapacaksa direkt yılı komple kaldırır diye tahmin ediyorum.
Microsoft, yeni verdiği 19043.899 güncellemesi ile söylediğim lafı yutmama sebep oldu. :D

19043.899 (KB5000842) güncellemesinden sonra artık ne Winver'de ne de Denetim Masası'ndaki Sistem bölümünde 2020 yazmamaya başladı;
windows 10 2020 tarihi kaldırıldı - winver.png

windows 10 2020 tarihi kaldırıldı - denetim masası.png

Bu arada Denetim Masası'ndaki Sistem bölümüne 20H2 ve 21H1'de erişmek için Sistem linkine sağ tıklayıp Aç demeniz gerekiyor. Normal tıklarsanız Ayarlar arayüzü açılıyor.

Fakat Microsoft gerçekten garip bir şirket. "Microsoft bu değişikliği 2004 tabanlı bir sürüme asla yapmaz" dedim, Microsoft beni yine şaşırttı 🤣
O değil de 2004 ve 20H2 sürümlerinde de sonraki kalite güncellemeleri ile Winver'deki 2020 tarihi kalkmış mı olacak? Merak ediyorum.

Microsoft, yeni verdiği 19043.899 güncellemesi ile söylediğim lafı yutmama sebep oldu. :D

19043.899 (KB5000842) güncellemesinden sonra artık ne Winver'de ne de Denetim Masası'ndaki Sistem bölümünde 2020 yazmamaya başladı;
Eki Görüntüle 924833
Eki Görüntüle 924831
Bu arada Denetim Masası'ndaki Sistem bölümüne 20H2 ve 21H1'de erişmek için Sistem linkine sağ tıklayıp Aç demeniz gerekiyor. Normal tıklarsanız Ayarlar arayüzü açılıyor.

Fakat Microsoft gerçekten garip bir şirket. "Microsoft bu değişikliği 2004 tabanlı bir sürüme asla yapmaz" dedim, Microsoft beni yine şaşırttı 🤣
O değil de 2004 ve 20H2 sürümlerinde de sonraki kalite güncellemeleri ile Winver'deki 2020 tarihi kalkmış mı olacak? Merak ediyorum.
Hocam ne demek istediniz hiçbir şey anlamadım.

Hocam ne demek istediniz hiçbir şey anlamadım.
Bahsetmek istediğim şey şuydu;

Windows 10'da daha önceden Winver'de "© 2020 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır." yazıyordu.

Fakat KB5000842 güncellemesi ile birlikte buradaki 2020 yazısı kaldırıldı. Bu güncellemeyi yükledikten sonra artık sadece "© Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır." yazıyor.

Bu arada bu güncelleme sadece Insider üyelerine veriliyor. Ben de Insider üyesi olduğum için bu güncellemeyi aldım.

Güncellemeyi kaldır ya da gerçekten Windows 7'ye geç.
Sorunu çözmüştüm, ayrıca bundan sonra Windows 7'ye dönüş yapmayı düşünmüyorum. Ne bu insanlara W7 yükletme çabası biz burada ilerideki sürümleri deneyimlemek istiyoruz insanlar bizi desteği çekilmiş bir sürüme zorluyor. Sistemim de gayet iyi.

Bahsetmek istediğim şey şuydu;

Windows 10'da daha önceden Winver'de "© 2020 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır." yazıyordu.

Fakat KB5000842 güncellemesi ile birlikte buradaki 2020 yazısı kaldırıldı. Bu güncellemeyi yükledikten sonra artık sadece "© Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır." yazıyor.

Bu arada bu güncelleme sadece Insider üyelerine veriliyor. Ben de Insider üyesi olduğum için bu güncellemeyi aldım.
Evet öyleydi ama artık sürüm numaraları 20H2, 21H1, 21H2 olarak adlandırıldığı için o ibare gereksiz olmuştu. Bu nedenle kaldırıldı. Sürüm numarasından zaten hangi yıl çıktığı anlaşılıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı