Windows 10' a Geçmeli miyim ?

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, benim şuan kullandığım işletim sistemi Windows 7 ama arkadaşlarım ve Recep abi de dahil olmak üzere herkes bana Windows 10' a geçmem gerektiğini söylüyor. Aslında benim de Windows 10' a geçesim var ama aklıma bir soru takıldı şimdi bu soruyu sizlerle paylaşacağım. Cevap verirseniz sevinirim.

Şimdi ben bilgisayarı formatlamadan yani temiz kurulum yapmadan Windows 7' den Windows 10' a yükselterek geçiş yaparsam bir sürü sorun olacağını biliyorum. Onun için yükselterek geçiş yapasım yok. Ama temiz kurulum yaparak da geçesim yok.

Çünkü temiz kurulum yaparak geçersem hiç bir sorun olmaz bende biliyorum ama temiz kurlum yaparsam da bilgisayarımdaki bütün bilgiler gidecek, kaybolacak onun için temiz kurulum yapasım yok.

Yükselterek geçiş yapasım da yok. Çünkü yükselterek geçiş yaptığım zaman da Windows 10' da kasmalar, takılmalar, donmalar vb. bir sürü sorun yaşayacağımı bildiğim için yükselterek geçiş yapasım da yok.

Biliyorsunuz Windows' un orijinal eski sürümlerini kullananlar için Windows 10 bir yıllığına bedava. Bu süre zarfında bende Windows 10' a geçmek istiyorum.

Soruma gelecek olursak sizlere şöyle anlatayım; Ben şimdi aşağıya fotoğrafını atmış olduğum Windows 10' a yükselterek geçmek için gelen mesajda "Ücretsiz yükseltmenizi rezerve edin" e tıklarsam bir güncelleme yaparak Windows 10' a mı geçer ? Yoksa Windows 10' u sitesinden ücretsiz olarak indirip bana mı verir ?

Ekran Alıntısı.PNG

Ya da bu soruları geçelim ben size şöyle anlatıyım; Windows 10' u ücretsiz olarak indirip bir USB belleğe ya da CD' ye kaydetsem de Windows 10' a sonra geçsem olur mu ? Ya da size daha önce de demiştim hani Windows 10 bir yıllığına bedava diye ya ben Windows 10' u Windows' un sitesinden ücretsiz olarak ta indirebilir miyim ? Yani böyle yapsam da olur mu ?

Bir tane soru demiştim ama ne kadar çok soru sordum demi ? :D :D

Bence geçmeni tavsiye ederim. Bilgisayarında olan özel dosya vs. yedeklersen bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Hem performans artışı olduğu söyleniyor. Ben olsam hiç durmadan temiz kurulum ile geçiş yapardım.

Yükseltme yaptığında kasmalar, takılmalar, donmalar vb. bir sürü sorun yaşayacağını nerden biliyorsun? Zaten ilk önce yükseltme yapmalısın. Yoksa lisans sorunu yaşarsın. Yükseltme yap. Büyük ihtimal sorun yaşamazsın. Beğenirsen disk temizleme yapıp devam et. Beğenmediysen, sıkıntı yaşadıysan 5 dakikada kaldığın yerden Windows 7 de devam edebilirsin. Windows 10'a geçtiğinde temiz kurulum yaparsın. Ayrıca Yükseltme yaptığında da, tekrar geri döndüğünde de dosyaların kaybolmaz.

Yükseltme yaptığında kasmalar, takılmalar, donmalar vb. bir sürü sorun yaşayacağını nerden biliyorsun? Zaten ilk önce yükseltme yapmalısın. Yoksa lisans sorunu yaşarsın. Yükseltme yap. Büyük ihtimal sorun yaşamazsın. Beğenirsen disk temizleme yapıp devam et. Beğenmediysen, sıkıntı yaşadıysan 5 dakikada kaldığın yerden Windows 7 de devam edebilirsin. Windows 10'a geçtiğinde temiz kurulum yaparsın. Ayrıca Yükseltme yaptığında da, tekrar geri döndüğünde de dosyaların kaybolmaz.

Siz Windows 10' a yükseltme yaparak mı geçtiniz ?

Ben Sony VPCFS1E model pc de win 7 64bit home dan w10'a yükseltme yöntemi ile geçtim. Normal şartlarda klavye kısayolları (fn + parlaklık) tuşları win8.1 de çalışmazken w10 yükseltme yöntemi ile sorunsuz kullanılmakta. Demek istediğim win7 de kullandığınız uygulamalar w10 yükseltme programı dahilinde yeni işletim sistemine sorunsuz bir şekilde entegre oluyor. Kullandığınız özel bir program yoksa ki bence denemeden karar vermeyin bir imaj yedek alıp yükseltme yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı