Windows 10' a Geçmeli miyim ?

Bende Windows 10 a geçmeyi düşünüyordum taki orj. Olmayan oyunları çalıştırmayacagının haberini aldım sizce dogru mu ?
Şuan şöyle söyleyeyim, korsan oyunları şahsım adına ve forum olarak asla tavsiye etmiyoruz ama 2 adet (gerçekten çok pahalı olduğundan) korsan oyunum var. Tıkır tıkır oynatıyor.

Şuanda kullandığınız sistemde kasma ve takılma yoksa, yükselttiğinizde de olmayacaktır. Yükseltmeden önce diske defrag işlemi gerçekleştirin. CCleaner kurarak çöp dosyaları silin. Yine CCleaner kullanarak kayıt defterini düzenleyin. Gereksiz programları silin. Virüs taraması vb. yapın. Bunları gerçekleştirdiğiniz taktirde hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınızdır.

Dipnot: Ben de 8.1'den 10'a yükseltme gerçekleştirdim.

Bilgisayarının sağ alt tarafında bildirim şeklinde gelen windows 10 yükselmesine tıklayıp başlattım. Arka planda dosyaları indirmeye başladı. Ben oyunuma devam ettim. İndirme tamamlanınca devam edelim mi diye sordu, edelim dedim. Bilgisayar resetledi ve güncelleştirme yükler gibi w10 yüklenmeye başladı. Yaklaşık 40 dakika içinde PC hazır hale geldi ve oturumumu açtım. İnanılmaz güzel bir arayüz beni karşıladı. Tek tek oyunlarının hepsini açtım. Sıfır sıkıntı.
Dosyalarının hepsi, masaüstünde duran gereksiz metin belgeleri bile aynı şekilde duruyordu. Şuan inanılmaz keyif alıyorum PC den. Hızlandığı bariz bir şekilde hissettiriyor kendini. Hiç bekleme, gerçekten bu sefer adamlar yapmış.
İşte benim almak istediğim bilgi buydu. Gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Ben de sizin yaptığınız gibi yapacağım fakat aklıma bir soru takıldı. Youtube' da izlediğim bir "Windows 10' a yükseltme" videosunda ki adam ilk önce şu güncellemeyi sonra bu güncellemeyi yapacaksınız diyordu ve bu güncellemeleri şu siteden indirebilirsiniz gibi bir şeyler diyordu. Gerçekten böyle şeylere gerek var mı ? Windows 10' a yükseltmeden önce herhangi bir güncelleme yapmak zorunda mıyım ? Yoksa gerek yok mu ?

İşte benim almak istediğim bilgi buydu. Gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Ben de sizin yaptığınız gibi yapacağım fakat aklıma bir soru takıldı. Youtube' da izlediğim bir "Windows 10' a yükseltme" videosunda ki adam ilk önce şu güncellemeyi sonra bu güncellemeyi yapacaksınız diyordu ve bu güncellemeleri şu siteden indirebilirsiniz gibi bir şeyler diyordu. Gerçekten böyle şeylere gerek var mı ? Windows 10' a yükseltmeden önce herhangi bir güncelleme yapmak zorunda mıyım ? Yoksa gerek yok mu ?
Windows 10 konusunda kararsız olduğum zamanlar bende bu bilgiyi arıyordum ama kimseye anlatamıyordum derdimi. Açın halinden aç anlar misali :) Sorunuza gelicek olursak, Windows bütün güncellemeyi tek parti halinde kendi yapıyor. Asla dış kaynaktan herhangi bir dosya,güncelleme vs. istemiyor. Windows 10 güncellemesini başlatın gidin çay için, kitap okuyun kısacası Windows a bırakın.. Şimdiden hayırlı olsun :)

Arkadaşlar şuan itibariyle Windows 10' a geçmiş bulunmaktayım. Bütün sistem tıkır tıkır işliyor şu ana kadar en ufak kasma, takılma vb. hiçbir şeyle karşılaşmadım. Dosyalarım ve uygulamalarım nasıl bıraktıysam öyle duruyor. 1-2 oyun açıp performansına da baktım. Win 7' de iken 5 dk açılmasını beklediğim oyunları 10 saniyede açtı ve kasma takılma gibi sorunların hiç birini bana yaşatmadı (abartmış olabilirim). Üstelik sistem özelliklerine baktığımda anladım Win 7' de iken işlemcimin hızı 2.65 GHz' dı şimdi ise 2.68 GHz olarak gözüküyor (Pek de artmamış aslında ama neyse). Bir de son bir şey daha diyeceğim sistem o kadar hızlandı ki sanki yeni bir bilgisayar almış gibi mutluyum şuan. Aslında daha diyecek çok şey var ama kısacası Windows 10' a hala geçmemiş arkadaşlara sesleniyorum mutlaka ama mutlaka hiç beklemeden geçmelisiniz. Bu arada bana yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı