Windows 10 Acilis Hizini Artirmak

Emre Erçetinn

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım normalde hızlı ama yavaş açılıyor, açılış hızını arttırmaya yönelik neler yapmam gerekli? Şimdiden teşekkürler.
  • Windows 10 Home kurulu
  • Sabit disk 750 GB %30 dolu
  • SSD yok
  • Toshiba C855 2G6

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisine girip başlat kısmından gereksiz olanları devre dışı bırakabilirsin.
Gereksin olanların hepsi devre dışı saten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görev yöneticinden gereksiz başlatma programlarını kapat. Ayrıca çalıştırı aç. Arama kısmına temp, %temp%, recent ve prefetch kodlarını tek tek yaz. Ve bu klasörlerdeki bütün dosyaları sil.
Dediklerinizin hepsini daha önce yapmıştım şimdide yaptım yine aynı

Gözle görülür bir hız artışı istiyorsanız SSD takıp Windows'u SSD'ye kurmalısınız. Böylece hem açılış hızı hem de bilgisayar hızlanır.
Ssd ler çok pahalı baska cozum yok mu?

Gereksin olanların hepsi devre dışı saten

Dediklerinizin hepsini daha önce yapmıştım şimdide yaptım yine aynı

Ssd ler çok pahalı baska cozum yok mu?
Merhabalar.
SSD'ler esasında çok pahalı değil. Adata'nın - F/P ürünü olan ve çoğu cihaza taktığım- su650 120 GB hepsiburada da şu an 200 lira. Sadece sistemi kurup bir kaç program ve bir iki oyun kuracaksanız size 120 GB hayli hayli yeter. Hdd yi de caddy ile cd rom yerine taktığınız zaman tadından yenmez. Kaldı ki kendi bilgisayarımda photoshop, photoshop lightroom, after efects, media encoder gibi ağır programlar kurulu olduğu halde ssd nin sadece %70 i dolu.
SSD'ler zaten doluluktan fazla etkilenmezler.
Önerim ssd yükseltmesi ve Hdd caddy ile cd Rom yerine hdd yi takmanızdır. Cihazınız zaten zor açılan bir sistem değil.
Saygı ve sevgilerimle.

Yukarıdaki önerilere ilave olarak "hızlı başlatma" özelliği kapalıysa açabilirsiniz. Mekanik diskler için oldukça verimli.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00