Windows 10 açılış parolası kaldırma sorunu

zibizeretta

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarım ASUS N56VM, 09.12.2019 tarihi itibariyle tüm Windows 10 güncelleştirmelerini almış bulunmaktayım. Benim problemim bilgisayar açılırken parola sorması. "Netplwiz" ve "ayarlar" kısmından parola sormasını kaldırdım lakin yine de şifre sormakta. Bu problemi "gelişmiş sistem ayarları" kısmından bilgisayar adını değiştirdikten sonra yaşıyorum. Bilgisayarımın ilk adını bilmediğim için değişiklikleri geri alamıyorum. Fikir ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Screenshot_10.png

Screenshot_11.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar adını değiştirmeniz sorun olmaz diye biliyorum administrator şifresini biliyorsanız her türlü ayarları yapmanız gerekli cmd'yi yönetici olarak çalıştırın net user administrator /active:yes komutunu yapıştırın, oturumu kapatın kullanıcı adına administrator yazın administrator şifresi yoksa ki genelde olmuyor parolayı boş bırakıp oturum açın, bilgisayarın ismini yeniden değiştirip yeni bir kullanıcı açıp admin yetkisi verin sonra o kullanıcı ile oturum açıp ayarları yeniden düzenleyin, herhangi bir yapıya dahil değilse yani domain ortamında değilse cihaz ayarları kaydeder. Deneyip sonunu bildirin çözmeye çalışalım.

Çözümü Yazıyorum Adminler konuyu çözüldü olarak değiştirebilir.
Öncelikle microsoft hesabıyla oturum açıyorum, bilgisayar adını değiştirince microsoft hesabım 2 tane bilgisayar var gibi görüp ona göre oturum açma işlemini ayarlamış , microsoft com adresinden diğüer bütün hesapları ( eski bilgisayar adlarını) kaldırıp tekrar netplwiz ayarı yaptığımda sorun kalmadı.

Hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum fakat yazdığınız çözümü anlamadım. Aşamalarını detaylı bir şekilde yazabilir misiniz? @zibizeretta

Edit: Sorunu çözdüm. Ben Ayarlar > Hesaplar > Bunun yerine yerel hesap ile oturum açın > Hiçbir şey yapmadan ileri yapın

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı