Windows 10 Açılışta ekran bozulması

Daha fazla  
Herkese merhaba. Bilgisayarımı 2-3 gün boyuna babam kullandı. Bu esnada ben evde değildim. Eve geldiğimde PC'yi açtım ve açılırken anakart (MSİ) logosundan sonra Windows amblemi saçma sapan şekilde karşıma çıktı (Dikdörtgen ve tanınamayacak bir biçimde) 5 sn. Sonra ekranın sağ alt köşesinden başlayarak ekran beyazlamaya başladı. Açıldıktan sonra PC'de aşırı bir yavaşlama olduğunu hissettim. BitDefender ve Malwarebytes programları ile taratıp, bulduğu dosyaları temizlettim. Yavaşlama düzeldi ama açılıştaki sorun hala var ama 1 gün sonra farklı bir sorunla karşılaştım. Sol alt köşedeki Windows tuşuna basıp aramak için bir şeyler yazdığımda bir türlü dosyayı bulamıyor. Farklı dosyalar da arattım sonuç aynı.

779incib2236756.png

NOT=Babama sordum, hiçbir şey yapmadığını söylüyor. Eninde sonunda çıkacak ortaya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu kadar sorun varken Windows 10 kurulumunu tekrar yapın. Windows yükseltmesi yaparmış gibi tekrar kurulum yapabilirsiniz. Windows ayarları sıfırlanacaktır, onun dışında programlarınız ve ayarları değişmeyecek. Tekrar kurulum yapmak için elinizde Windows 10 sürümünüzün kurulum iso dosyası varsa winrar gibi sıkıştırma programlarıyla içini açıp setup.exe'yi çalıştırın. Yükseltme yaparmış gibi 3 seçenek çıkacak karşınıza ayarlarınızı ve dosyalarınızı koruyan ilk seçeneği seçin ve kuruluma başlayın. Iso dosyası elinizde yoksa Windows 10 Medya oluşturma aracı ile aynı şekilde kurulum yapabilirsiniz. Sorunlar yazılımsal ise büyük ihtimal düzelecektir.

Yok mu yardım edecek ? Arama çubuğu düzeldi fakat açılıştaki sorun devam ediyor. Dosyaları silmeden format atmayı denedim. Yeniden başlattığında hiçbir şey yapamadı. Kapatıp açtığımda ise "Windows 10'u yükleyemedik" hatası aldım
HATA.png
. Açılıştaki ekran bozulması LCD Ekranlarda olan bulutlanma gibi oluyor.
bulutlanma.jpg
@Recep Baltaş

Bende de ilginçtir şarjda açarsam ekran gelip gidiyor parola ekranına ulasamiyorum, pilde açarsam sıkıntı yok. Sağlıklı bir kurulum yapman şart, aksi halde sorunların ardı arkası kesilmiyor.

Bende de ilginçtir şarjda açarsam ekran gelip gidiyor parola ekranına ulasamiyorum, pilde açarsam sıkıntı yok. Sağlıklı bir kurulum yapman şart, aksi halde sorunların ardı arkası kesilmiyor.
Windows 10'a ilk geçtiğimde hiçbir sorun yoktu fakat babamın 3 günlük kullanımından sonra bu hale geldi. Her zamanki gibi hiçbir şey yapmadığını söylüyor ve her zamanki gibi eninde sonunda yaptığı ortaya çıkacak. Komple format atıp, temiz kurulum yapmayı düşündüm ama önemli ve büyük dosyalarım olduğu için başka çözümler arıyorum.

@Ali Güngör yardımınıza ihtiyacım var :(

Bilgisayarı USB ile başlatıp kurabilirsiniz, kurulum aşamasında windows yüklü sabit diskin bölümünü seçerseniz eski işletim sistemi windows.old klasörüne aktarılır. Ordan daha sonra programları ve ayarlarını dosya olarak alabilirsiniz.
Bence hazır Windows yüklüyken Windows içinden kurulumu başlatın. Daha önce anlattığım gibi kuruluma başlayın ilk seçenek ayarlarınızı koruyan seçenektir. İkinci seçenek temiz kurulum seçeneğidir. İkinci seçenekle kurulum yapın. Daha önce anlattığım buydu:

Windows yükseltmesi yaparmış gibi tekrar kurulum yapabilirsiniz. Windows ayarları sıfırlanacaktır, onun dışında programlarınız ve ayarları değişmeyecek. Tekrar kurulum yapmak için elinizde Windows 10 sürümünüzün kurulum iso dosyası varsa winrar gibi sıkıştırma programlarıyla içini açıp setup.exe'yi çalıştırın. Yükseltme yaparmış gibi 3 seçenek çıkacak karşınıza ayarlarınızı ve dosyalarınızı koruyan ilk seçeneği seçin ve kuruluma başlayın.

@AhmetAksoy 2.seçeneği seçip kurulum yaptığımda yine eski dosyalar programlar oyunlar vb. Windows.old klasörüne kaydedilecek değil mi ? Zaten 1. seçeneği denedim. İşlem sırasında yeniden başlatıyor ve siyah ekran geliyor ilerlemiyor.Ayrıca 1. seçenekte programları ve oyunları siliyormuş.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı