Windows 10 Açılışta Şifre Yanlış Hatası

Daha fazla  
Bilgisayar açılışında pin kodu sorulsun diye ayarlamıştım. Bugün yanlış şifre hatası aldım. Kesinlikle ben değiştirmedim ve doğru girdiğime eminim. Virüs girmiş, hacklenmiş olabilir miyim? Avast ile tarattım bir şey çıkmadı.

Klavyenin Caps Lock veya Num Lock açık olduğundan emin olun. Klavyenin tuşların işlev gösterdiğinden emin olun. Klavyenin havzasının karışmadığından emin olun. Aksi halde bir bilgim yok fakat dediğiniz gibi hacklenmiş olmanız düşük bir ihtimal.

Klavyenin Caps Lock veya Num Lock açık olduğundan emin olun. Klavyenin tuşların işlev gösterdiğinden emin olun. Klavyenin havzasının karışmadığından emin olun. Aksi halde bir bilgim yok fakat dediğiniz gibi hacklenmiş olmanız düşük bir ihtimal.
Şifrede harf kullanmadım sadece 4 hanelik rakamlardan oluşan bir kod. Klavyeyi kontrol ettim tuşlarda hata yok. Şifreyi 10 kere denemişimdir gözümden kaçan bir şey yoktu.

Windows 7 sürüm kullanırken bana da aynısı olmuştu, doğru girmeme rağmen kabul etmedi biraz araştırma yaparak virüs kaynaklı olduğunu öğrendim. Çok fazla yanlış girme durumunda doğru olan parolayı da kabul etmiyor malesef. Ben format atarak çözüm buldum bu konuya ne yazık ki.

Alıntı:
shutdown /r /o //Bu komutu yazdığında bilgisayarın yeniden başlayacak ve başlarken sana başlatma seçeneği sunacak oradan "Güvenli Mod" seç

Sonrasında yine CMD'yi aç ve;

call c:\windows\system32\cmd //Yazarak dizin içerisinden istemciyi çağır.
net user //kullanıcı adın :/setx --prevset -o c:\users\kullaniciadi\desktop\pcsifre.txt //komutuyla güncel kullanıcı şifresinin masaüstün de bulunan dosyada bulablirsin.

Alıntı:
shutdown /r /o //Bu komutu yazdığında bilgisayarın yeniden başlayacak ve başlarken sana başlatma seçeneği sunacak oradan "Güvenli Mod" seç

Sonrasında yine CMD'yi aç ve;

call c:\windows\system32\cmd //Yazarak dizin içerisinden istemciyi çağır.
net user //kullanıcı adın :/setx --prevset -o c:\users\kullaniciadi\desktop\pcsifre.txt //komutuyla güncel kullanıcı şifresinin masaüstün de bulunan dosyada bulablirsin.
Sanırım okumadınız. Pin şifresini değiştirip bilgisayara giriş yaptım. Ben pin değiştirme geçmişini Windows'ta ve ya Microsoft'un sitesinde görme imkanım varmıdır bunu soruyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı