Windows 10 açılmıyor

Elassar

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar dün video izlerken birden windows bir sorunla karşılaştı şeklinde bir hata verdi ve yeniden başlattı ama ondan sonra bilgisayar bir daha açılmadı. Şimdi ise sadece biosa girebiliyorum. Bilgisayar açılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

@Yusuf Ensar Ertan @JaroxJamaica

@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• images.jpg
    images.jpg
    8,1 KB · Görüntüleme: 320
  • 2016-04-16 12.32.38-1.png
    2016-04-16 12.32.38-1.png
    335,5 KB · Görüntüleme: 428
İlk resimdeki mavi renkli olan kısım Windows'a girerken karşılaşılan hata durumunu göstermekteydi. Şimdiki belirttiğiniz sadece boot ekranında kalmış. BIOS ayarlarını defaulta alın. Hdd kablolarının düzgün oturduğundan emin olun. Sorun devam ederse Windows kurulum diski ile Windows'u onarın.

BIOS ayarlarını defaulta aldım. HDD kablolarını kontrol ettim. Hala boot ekranında kalıyor.

İşletim sistemini görmüyor. BOOT ayarlarından hdd yi ilk boot edilecek cihaz olarak atayın. Hala sıkıntı varsa windows cd si ile onarın.
Hdd zaten ilk boot edilecek cihaz olarak ayarlı. Ama hala aynı sıkıntı devam ediyor. Șimdi Windowsu indirdim Cd ye yazıp onarmayı deniyeceğim.

Windows kurulum diski oluşturdum. BIOS tan ilk boot edilecek cihaz olarak CD yi seçtim. Ama hala aynı yerde kalıyor.

Arkadaşlar en son sonunda CD ile boot etmeyi başardım ve gelişmiş seçeneklere gelebildim. Ancak burda da sorunla karşılaştım. Sistem geri yükleme , sistem görüntüsü kurtarma ve başlangıç onarma işe yaramadı. En son sıfırlamayı denedim onda da aşağıdaki gibi bir hata verdi. HDD de çok önemli dosyalarım var. Komut istemi ile onarma yapacağım ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum , yardımcı olur musunuz ? Birde komut istemi ile onarınca dosyalarım silinmez demi ? @THE_MILLER

@Murat5038

Dosya Ekleri

• 111.jpg
    111.jpg
    413,4 KB · Görüntüleme: 189
  • 1.jpg
    1.jpg
    400,7 KB · Görüntüleme: 127
  • 2.jpg
    2.jpg
    392,8 KB · Görüntüleme: 190
Sıfırlama yapmasaydın iyiydi büyük ihtimal dosyaların gitmiş olabilir. UCD indirip bootable edin ve boot edip live sistemi açın. Oradan dosyalarınızı istediğin diske kopyala silinmemiş ise. Ardından format atın.
UCD nedir ? İnternette öyle bir şey bulamadım. Nasıl boot edileceğini vs detaylı bir şekilde anlatır mısınız ? Dosyalarım gitmemiştir herhalde çünkü dosyalarımı sakla seçeneğini seçmiştim ama sürücü kilitli diye uyarı verdi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı